Κι όμως! Οι γυναίκες δεν είναι κουτσομπόλες

29-12-2016

Πολύ συχνά οι άντρες κατηγορούν τις γυναίκες πως είναι κουτσομπόλες και μιλούν ασταμάτητα. Πως ασχολούνται συνεχώς με όλους και με όλα. Νέα έρευνα Αμερικανών επιστημόνων πάντως αντικρούει αυτόν τον ισχυρισμό.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα στις Ηνωμένες Πολιτείες μελέτησαν 400 φοιτητές και φοιτήτριες του Πανεπιστημίου. Οι ειδικοί μαγνητοφωνούσαν τους φοιτητές κατά τη διάρκεια της καθημερινότητας τους για 30 δευτερόλεπτα, κάθε 12 λεπτά της ώρας.
Οι ηχογραφήσεις αυτές κράτησαν περίπου 10 μέρες και έτσι οι επιστήμονες είχαν στα χέρια τους αρκετό υλικό τόσο από τα φωνητικά χαρακτηριστικά τους, όσο και από τα θέματα τα οποία συζητούσαν.

Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν πως άντρες και γυναίκες, χρησιμοποιούσαν καθημερινά κατά μέσο όρο 16.000 λέξεις. Οι ειδικοί όμως διαπίστωσαν πως υπήρχαν άντρες που χρησιμοποιούσαν 47.000 λέξεις την ημέρα και άντρες που χρησιμοποιούσαν μόνο λίγο περισσότερες από 500 λέξεις.
Επίσης, οι άνδρες μιλούσαν συχνότερα για τεχνολογία, δουλειά και χρήματα, ενώ οι γυναίκες μιλούσαν συχνότερα για μόδα και προσωπικές ή ερωτικές σχέσεις.

Όπως φάνηκε από την έρευνα, και τα δυο φύλα μιλούσαν πολλές φορές χωρίς νόημα. Όπως είπαν, κάποιες φορές οι άνθρωποι έχουν το ιδίωμα να χρησιμοποιούν μια σειρά από λέξεις ή φράσεις τα οποία τους κάνουν να μιλούν, αλλά χωρίς να λένε κάτι συγκεκριμένο.

Το συμπέρασμα πάντως των ειδικών από την μελέτη αυτή είναι πως καταρρίπτεται πανηγυρικά ο μύθος που θέλει τις γυναίκες να μιλούν περισσότερο από τους άντρες.
Όπως τόνισαν, το πόσο και για ποια θέματα μιλά κάποιο άτομο, έχει σχέση πιο πολύ με τον χαρακτήρα του και όχι με το φύλο του. Ωστόσο για το είδος των θεμάτων, φαίνεται να υπάρχουν κάποιες διαφορετικές προτιμήσεις στα δύο φύλα.
Οι ερευνητές επεσήμαναν ότι δεν υπάρχει βιολογική διαφορά μεταξύ των δύο φύλων που ευθύνεται για την ομιλητικότητα και άρα κακώς έχει γίνει στερεότυπο να θεωρούνται οι γυναίκες πολυλογούδες και κουτσομπόλες και οι άντρες πιο σιωπηλοί, καθώς τελικά αυτό δεν ισχύει. Όλα, όπως διαπίστωσαν. είναι θέμα χαρακτήρα και όχι φύλου.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Το κουτσομπολιό κάνει καλό στην υγεία
Να γιατί το κουτσομπολιό μας κάνει καλό