Το σώμα της γυναίκας αλλάζει 31 φορές στη διάρκεια της ζωής της

29-12-2016

Είναι λογικό πως μια γυναίκα δεν έχει το ίδιο σώμα στα 40 με αυτό που είχε στα 20 ή αυτό που θα έχει στα 60. Η ηλικία παίζει καθοριστικό ρόλο στις αλλαγές που παρουσιάζει το γυναικείο σώμα. Νέα έρευνα Αμερικανών επιστημόνων δείχνει τώρα πως το σώμα της γυναίκας αλλάζει κατά μέσο όρο 31 φορές στη ζωή της.

Αλλαγές παρουσιάζει και το σώμα του άντρα. Εκείνος όμως βλέπει το σώμα του να αλλάζει μόνο 24 φορές κατά τη διάρκεια της ζωής του.

Φυσικά, όλα αυτά έχουν και επιπτώσεις στην γκαρνταρόμπα των γυναικών που πρέπει να αλλάζει αρκετά πιο συχνά από εκείνη των αντρών. Κάτι που θα έχουμε παρατηρήσει σαν φαινόμενο όλοι έτσι κι αλλιώς.

Για τις γυναίκες, όπως αποδείχθηκε από την έρευνα, το «κλειδί» για τις μεγάλες αλλαγές στο σώμα τους είναι η γέννηση των παιδιών τους και ο γάμος. Με απλά λόγια, πολλές γυναίκες επαναπαύονται στην ασφάλεια του γάμου και αφήνουν το σώμα στο έλεος των λιπαρών τροφών και όχι μόνο. Μάλιστα, οι αλλαγές επέρχονται αμέσως, καθώς εμφανίζονται κατά τον πρώτο χρόνο του έγγαμου βίου τους.

Για τους ενήλικους άντρες από την άλλη, η βασική αιτία των αλλαγών στο σώμα τους, εκτός από τη φυσική ωρίμανση, είναι το άγχος που προέρχεται από τη δουλειά.

Τα ποσοστά πάντως είναι συντριπτικά. Το 75% των γυναικών αλλάζουν αμέσως την γκαρνταρόμπα τους όταν μετατρέπεται το βάρος τους, σε αντίθεση με τους άνδρες, το 61% των οποίων διατηρούν τα ρούχα τους, ανεξάρτητα με τις αυξομοιώσεις του βάρους τους.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Σεξ: Τι συμβαίνει στο σώμα μας κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης
Οι γυναίκες είναι πιο ευχαριστημένες από ποτέ με το σώμα τους