Πως ο έρωτας κάνει κακό στην υγεία σας

11-01-2017

Ποιος δεν θα ήθελε λίγο ρομαντισμό στη ζωή του; Έναν έρωτα που να τον συνεπάρει και του κάνει την καθημερινότητα όμορφη και γεμάτη πάθος… Φαίνεται όμως πως ο έρωτας μπορεί να κάνει και κακό στην υγεία μας. Βρετανοί επιστήμονες εξηγούν τα πως και τα γιατί.

Σήμερα πολλοί απευθύνονται ακόμα και στα social media για να βρουν τον έναν και τον μοναδικό που θα μπει στη ζωή τους και θα την γεμίσει ρομαντισμό και συναίσθημα.
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Hull στη Βρετανία όμως προειδοποιούν. Όταν έχουμε προσδοκίες για έναν μεγάλο έρωτα κι εκείνος δεν έρχεται ποτέ τότε έρχεται άγχος και κατάθλιψη. Στοιχεία που μπορούν να κάνουν αφήσουν τα σημάδια τους και στην σωματική μας υγεία εκτός από την ψυχική.

Υπάρχει κι ένας ακόμα κίνδυνος από την ανεκπλήρωτη επιθυμία για τον μεγάλο έρωτα. Όπως προειδοποιεί η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου, Susanne Vosmer δεν είναι λίγοι εκείνοι που ψάχνοντας τον έρωτας τους στο διαδίκτυο, απομονώνονται, φτιάχνουν τον δικό τους κόσμο και οδηγούνται ακόμα και σε εθισμό στα social media.

Τι συμβουλεύουν λοιπόν οι ειδικοί; Σταματήστε να κυνηγάτε τον μύθο του μοναδικού έρωτα και αρχίστε να έχετε πιο ρεαλιστικές προσδοκίες. Μόνο έτσι, λένε, θα καταφέρετε να φτάσετε την πραγματική ευτυχία.