Σεξ: Η πατρότητα επηρεάζει την ερωτική επιθυμία του άντρα

13-03-2017

Σίγουρα, ο ερχομός ενός παιδιού αλλάζει πολύ την ζωή μιας γυναίκας με πολλούς και διάφορους τρόπους. Έτσι λοιπόν όταν μιλάμε για ένα μωρό έχουμε μάθει να επικεντρωνόμαστε στη μητέρα… τη γυναίκα. Φαίνεται όμως πως με τη γέννηση ενός παιδιού και η ζωή του άντρα αλλάζει ριζικά. Και ιδίως η σεξουαλική του ζωή.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Michigan στις Ηνωμένες Πολιτείες μελέτησαν 114 νέους πατέρες, ηλικίας 19 έως 54 ετών, για να αξιολογήσουν την σεξουαλική τους συμπεριφορά και απόλαυση κατά το πρώτο τρίμηνο μετά τον τοκετό της γυναίκας τους.

Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν πως η ερωτική επιθυμία των ανδρών είναι μειωμένη για αρκετούς μήνες μετά τον τοκετό.
Ειδικότερα, μόνο ο ένας στους τρεις νέους πατέρες ανακτούν την ερωτική τους επιθυμία και δραστηριότητα μέσα στις πρώτες έξι εβδομάδες από τη γέννηση του μωρού τους.
Άλλοι τόσοι χρειάζονται 7 έως 12 εβδομάδες για να ξανακάνουν σεξ, ενώ ο ένας στους πέντε νέους πατέρες δεν ασχολούνται με το θέμα παρά τρεις ή περισσότερους μήνες αργότερα.

Οι ειδικοί λένε ότι εκτός από το στρες της νέας άφιξης στην οικογένεια, πολλοί πατέρες νιώθουν πολύ κουρασμένοι για να ασχοληθούν με το σεξ, ενώ άλλοι αισθάνονται παραγκωνισμένοι από τις συντρόφους τους, που μοιραία ασχολούνται νυχθημερόν με το μωρό.
Πάντως πολύ σημαντικό ρόλο στην μείωση της ερωτικής επιθυμίας τους παίζει και η έλλειψη χρόνου.

Συνολικά, το 82% ανέκτησαν την ερωτική τους ζωή μέσα στο τρίμηνο, ενώ το 18% χρειάσθηκαν περισσότερο χρόνο.
Οι κυριότεροι λόγοι που επηρέαζαν την ερωτική επιθυμία τους ήταν η έλλειψη χρόνου, οι συνήθειες ύπνου του μωρού, το στρες και το ατομικό επίπεδο κούρασης.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Οι άντρες προτιμούν το ποδόσφαιρο από το σεξ
Σεξ: 6 περίεργα πράγματα που ανάβουν τους άντρες στο κρεβάτι σύμφωνα με την επιστήμη