“Βεντέτα” μεταξύ εταιρειών security και εργαζομένων με ατομικές συμβάσεις στα νοσοκομεία

23-03-2017

«Βεντέτα»  μεταξύ εταιριών security και εργαζομένων με ατομικές συμβάσεις έχει ξεσπάσει σε κεντρικά νοσοκομεία! Ήδη εργαζόμενοι στη φύλαξη έχουν οδηγηθεί στο αστυνομικό τμήμα μετά από καταγγελίες των πρώην εργοδοτών τους. Πριν από λίγες ημέρες μάλιστα 8 εργαζόμενοι στη φύλαξη κεντρικού νοσοκομείου της Αθήνας συνελήφθησαν μετά από έφοδο της αστυνομίας.

Η απόφαση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας να «εκδιώξει» τις εταιρείες ιδιωτικής ασφάλειας από την φύλαξη νοσηλευτικών ιδρυμάτων και να την αναθέσει σε εργαζόμενους με τη σύναψη ατομικών συμβάσεων, έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση των εταιριών security.

Σύμφωνα με πληροφορίες συνδικαλιστικές οργανώσεις υπαλλήλων σε εταιρείες security και άλλοι πραγματοποιούν άτυπους ελέγχους σε νοσοκομεία και κλινικές προκειμένου να διαπιστωθεί αν το νέο προσωπικό ασφαλείας τηρεί τις σχετικές προδιαγραφές με βάση το νόμο 3707/2008.

Στη συνέχεια ενημερώνει την αστυνομία που πραγματοποιεί «εφόδους» σε κεντρικά νοσοκομεία και όπου διαπιστωθεί παρατυπία, συλλαμβάνει και οδηγεί στο αυτόφωρο μέλη του προσωπικού ασφαλείας. Οι παρατυπίες αφορούν συνήθως την ανυπαρξία  ειδικής άδεια εργασίας για τα συγκεκριμένα νοσοκομεία και του απαραίτητου εξοπλισμού όπως είναι για παράδειγμα το αλεξίσφαιρο γιλέκο.