Καθορίζονται οι Δείκτες Μέτρησης Αποδοτικότητας για την αξιολόγηση των διοικήσεων του ΕΣΥ

Υπουργείο Υγείας
23-04-2017

Δείκτες Μέτρησης Αποδοτικότητας θα πρέπει άμεσα να καθορίσουν οι προϊστάμενες αρχές στο ΕΣΥ για την  παρακολούθηση της στοχοθεσίας, όπως αναφέρεται σε εγκύκλιο του υπουργείου Υγείας. Σύμφωνα με την εγκύκλιο, στο  πλαίσιο  της εφαρμογής του «Συστήματος Διοίκησης μέσω Στόχων», θα πρέπει να εκδοθούν οι Αποφάσεις Στοχοθεσίας και για αυτό καλούνται οι διοικήσεις να εξειδικεύσουν τους Στρατηγικούς Στόχους.

Ειδικότερα, οι Προϊστάμενοι Δ/νσεων θα πρέπει να ζητήσουν από τους  Προϊσταμένους Τμημάτων    να    εισηγηθούν περαιτέρω προσδιορισμό στόχων ανά Τμήμα  και οι Προϊστάμενοι Τμημάτων να ζητήσουν από τους  υπαλλήλους υποβολή απόψεων και προτάσεων, σχετικά με τη στοχοθεσία του Τμήματος, της Δ/νσης και συνολικά της υπηρεσίας.

Στη συνέχεια θα πρέπει να εκδοθεί από κάθε Προϊστάμενο Γενικής Δ/νσης Απόφαση Στοχοθεσίας και να παρουσιάσουν στους υπαλλήλους  τους στόχους που έχουν αποφασιστεί και τους  ατομικούς στόχους κάθε υπαλλήλου (σύμφωνα με τις δεξιότητες, γνώσεις, εμπειρίες και καθήκοντα) και μετά από συνέντευξη με κάθε υπάλληλο,  οι Προϊστάμενοι των Τμημάτων θα πρέπει να καθορίσουν γραπτά  την ατομική στοχοθεσία  (ανάλυση σε ενέργειες με χρονικά προσδιορισμένη υλοποίηση).

Οι  Αποφάσεις  Στοχοθεσίας  θα κοινοποιηθούν ηλεκτρονικά και θα δημοσιευθούν στη Διαύγεια, ενώ σε αυτές θα καθοριστεί επίσης, ο βαθμός προτεραιότητας για κάθε στόχο, οι δείκτες μέτρησης  των αποτελεσμάτων, το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης  και κάθε άλλο σχετικό θέμα.