Λήγει σήμερα η προθεσμία αιτήσεων για τις 257 θέσεις σε φορείς του υπουργείου Υγείας

14-06-2017

Λήγει τη Πέμπτη 15 Ιουνίου η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων για τις 257 θέσεις τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε φορείς του Υπουργείου Υγείας και στο Αρεταίειο Νοσοκομείο, με απόφαση του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ). Η συμμετοχή στη διαδικασία ολοκληρώνεται με την αποστολή της υπογεγραμμένης εκτυπωμένης μορφής της ηλεκτρονικής αίτησης των υποψηφίων, με τα απαιτούμενα κατά περίπτωση δικαιολογητικά, στο ΑΣΕΠ, μέχρι και τη 16η Ιουνίου 2017 ημέρα Παρασκευή.

Πρόκειται για την προκήρυξη 5Κ/2017 και αφορά την στελέχωση των νοσηλευτικών ιδρυμάτων σε όλη τη χώρα, καθώς και το Αρεταίειο Νοσοκομείο, τις υπηρεσίες του ΕΚΑΒ, το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ) και τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ).

Οι επιτυχόντες θα επιλεγούν από 43 ειδικότητες και αφορούν ΔΕ Πληρωμάτων Ασθενοφόρων, 39 θέσεις, ΔΕ Διοικητικών Γραμματέων, 31 θέσεις, και ΤΕ Πληροφορικής, 17 θέσεις. Από 15 θέσεις αντιστοιχούν στις ειδικότητες ΔΕ Ηλεκτρολόγων και ΠΕ Διοικητικού Οικονομικού, ενώ θα προσληφθούν 14 υποψήφιοι ειδικότητας ΤΕ Διοίκησης Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας, από δώδεκα ΠΕ Πληροφορικής και ΔΕ Μαγείρων, καθώς και από εννέα θέσεις ΔΕ Κλιβανιστών-Απολυμαντών.

Επίσης, θα επιλεγούν επτά Λογιστές ΤΕ και επτά Υδραυλικοί ΔΕ, καθώς και πέντε Μηχανολόγοι Μηχανικοί ΠΕ, πέντε Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί ΤΕ, πέντε Θερμαστές ΔΕ και πέντε Οδηγοί ΔΕ. Από τέσσερις θέσεις κατανέμονται στις ειδικότητες: ΤΕ Μαιευτικής, ΤΕ Νοσηλευτικής, ΔΕ Μηχανικών Αυτοκινήτων και ΔΕ Μηχανοτεχνιτών, από τρεις στις ΠΕ Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, ΔΕ Πληροφορικής και Προσωπικού Η/Υ, ΔΕ Ηλεκτροτεχνιτών, ΠΕ Νοσηλευτικής και ΠΕ Οικονομικού. Παράλληλα, ζητούνται από δύο Κοστολόγοι ΠΕ, Διοίκησης και Οικονομίας ΤΕ, Ηλεκτρονικοί ΤΕ, Τεχνικοί Αμαξωμάτων ΔΕ, Κτηνίατροι ΠΕ, πτυχιούχοι Στατιστικής ΠΕ, Ψυκτικοί ΔΕ και Τηλεφωνητές ΔΕ.

Οι ειδικότητες όπου αντιστοιχεί από μία θέση είναι οι ακόλουθες: ΠΕ Ειδικού Παιδαγωγού, ΠΕ Επιστήμης Υπολογιστών, ΠΕ Μηχανικού Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, ΠΕ Πολιτικού Μηχανικού, ΠΕ Τεχνικού Ασφαλείας, ΤΕ Διοικητικού Λογιστικού, ΤΕ Βιοϊατρικής Τεχνολογίας, ΤΕ Μηχανολόγου, ΤΕ Ιατρικών Οργάνων και ΔΕ Μηχανολόγου. Ας σημειωθεί ότι για την ειδικότητα Τηλεφωνητών, οι θέσεις θα καλυφθούν από τυφλούς πτυχιούχους των σχολών εκπαίδευσης τυφλών τηλεφωνητών που υπάγονται στην εποπτεία των υπουργείων Εργασίας, Παιδείας και κάθε άλλης δημόσιας Αρχής.