Αυτή είναι η άσκηση που «κόβει» την όρεξη

03-11-2017

Η γυμναστική είναι ο τέλειος τρόπος να καίμε θερμίδες και να έχουμε καλή σιλουέτα ενώ παράλληλα φροντίζουμε την υγεία μας και την φυσική μας κατάσταση. Όπως έχουν δείξει κι αρκετές έρευνες, η σχέση της άσκησης με την όρεξη είναι ιδιαίτερη. Ορισμένα είδη άσκησης την αυξάνουν και άλλα την περιορίζουν.

Πρόσφατη έρευνα μέτρησε τα επίπεδα της γκρελίνης, της ορμόνης της όρεξης, στα διαφορετικά είδη άσκησης. Οι ερευνητές παρείχαν στους συμμετέχοντες κανονικά γεύματα μετά την άσκηση ζητώντας τους να αξιολογήσουν τα επίπεδα της πείνας τους.

Αυτό που διαπίστωσαν ήταν όσο πιο έντονη και μακράς διάρκειας ήταν η άσκηση, τόσο περισσότερο καταστέλλονταν τα επίπεδα γκρελίνης.

Η καταστολή της γκρελίνης έπειτα από έντονη άσκηση –ακόμη κι αν είναι μικρής διάρκειας όπως π.χ. ένα σπριντ 30 δευτερολέπτων- μπορεί να διαρκέσει έως και δύο ώρες.

«Θα πρέπει όμως να γυμνάζεστε ανεξάρτητα από το αν θέλετε να χάσετε βάρος. Η άσκηση μειώνει την αρτηριακή πίεση και σας κάνει σίγουρα πιο ευτυχισμένους», καταλήγει ο καθηγητής D. Broom, επικεφαλής της μελέτης.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι αν κάποιος θέλει να χάσει βάρος, θα πρέπει να ασκείται σε επίπεδα πάνω από το 75% του μέγιστου καρδιακού του ρυθμού, καθώς και να προσέχει την διατροφή του.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Γυμναστική: Έστω και 30 λεπτά άσκησης χαρίζουν χρόνια ζωής
Άσκηση: Αυτά είναι τα 3 σημάδια πως πρέπει να γυμνάζεστε περισσότερο