1 δισ από την Ευρώπη για την καταπολέμηση του Έμπολα

26-12-2016

Στη «μάχη» κατά της εξάπλωσης του ιού του έμπολα βρίσκεται η ΕΕ λαμβάνοντας μέτρα σε όλα τα επίπεδα, από την παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης έως την ενίσχυση της έρευνας για την καταπολέμηση του ιού. Στο πλαίσιο αυτό ο επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων, κ. Χρήστος Στυλιανίδης, Συντονιστής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον Έμπολα, θα επισκεφθεί την Αθήνα στις 6 Δεκεμβρίου. 

Σκοπός της επίσκεψης του Επιτρόπου είναι να συζητήσει με τους αρμόδιους φορείς πάνω σε θέματα της αρμοδιότητάς του καθώς και για τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκειμένου να συμβάλει στη μάχη εναντίον της εξάπλωσης του ιού του Έμπολα στις χώρες της Αφρικής. 

Το πρωί του Σαββάτου, ο Επίτροπος κ. Στυλιανίδης θα επισκεφθεί το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (Ε.Κ.ΕΠ.Υ Κηφισίας 39, Μαρούαι), όπου θα έχει κατ’ ιδιαν συνάντηση με τον υπουργό Υγείας κ. Μάκη Βορίδη και θα συναντηθεί με τους αρμόδιους της Εθνικής Επιτροπής Ιογενών Αιμορραγικών Πυρετών. 

Με αφορμή την επίσκεψη στην Αθήνα του Επιτρόπου κ. Στυλιανίδη, ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα κ. Πάνος Καρβούνης δήλωσε: 

«Στην μάχη κατά της εξάπλωσης του ιού Έμπολα, η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται στην πρώτη γραμμή – γεγονός που αποδεικνύεται τόσο με το διορισμό του κυρίου Στυλιανίδη ως Συντονιστή της ΕΕ για τον Έμπολα όσο και με την πρόσφατη επίσκεψή του μαζί με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Υγείας Βιτένις Αντρουκάτις στις πληγείσες περιοχές για τον καλύτερο συντονισμό της παρεχόμενης ευρωπαϊκής βοήθειας. Τα  μέτρα που έχει πάρει η ΕΕ σε όλα τα επίπεδα, από την παροχή φαρμακοϊατρικής περίθαλψης έως την ενίσχυση της έρευνας για την καταπολέμηση του ιού, έχουν πλέον ξεπεράσει το 1 δις. Η Ελλάδα, ως κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμμετέχει και αυτή στην προσπάθεια που καταβάλλεται».