Πως οι γιορτές των Χριστουγέννων μπορούν να κάνουν κακό στην καρδιά

25-12-2017
Τις γιορτές όλοι θα φάμε και θα πιούμε λίγο παραπάνω. Αγαπημένα όλων φυσικά τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες αλλά και οι λιχουδιές με κρέας που τρώμε την ημέρα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Όλα αυτά βέβαια μπορούν να κάνουν κακό στην καρδιά μας.
Νέα έρευνα, η οποία δημοσιεύθηκε στην ιατρική επιθεώρηση Circulation, έδειξε πως οι μέρες των γιορτών αποτελούν σοβαρό κίνδυνο για τα άτομα με καρδιοπάθειες.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν το ποσοστό των θανάτων που προκαλούνται από προβλήματα της καρδιάς είναι υψηλότερο την 25η Δεκεμβρίου, ακολουθούμενη από την 26η Δεκεμβρίου και την ημέρα της Πρωτοχρονιάς.
Η συχνότητα εμφάνισης καρδιακής προσβολής και εγκεφαλικού επεισοδίου παρουσιάζει σημαντική αύξηση κατά τους μήνες Δεκέμβριο και Ιανουάριο, κυρίως όμως δύο συγκεκριμένες ημέρες, αυτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
Ο Καρδιολόγο, Επιστημονικός Διευθυντής του Ιδιωτικού Πολυϊατρείου Ηλιούπολης Φώτης Ν. Πατσουράκος, τονίζει πως ο λόγος που αυξάνονται τη συγκεκριμένη περίοδο είναι το άγχος που κατακλύζει όλους εκείνες τις ημέρες αλλά και το γεγονός πως την περίοδο των γιορτών πολλοί αναβάλουν τις ιατρικές τους εξετάσεις.
Επίσης, δεν ακούν τις εντολές των γιατρών τους με τη δικαιολογία πως είναι γιορτές είναι δεν πειράζει για μερικές ημέρες να καταναλώνουν αλκοόλ, να τρώνε και καπνίζουν παραπάνω.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: