23 υποψήφιοι για τη θέση του προέδρου του ΣΦΕΕ

26-12-2016

«Κλείδωσε» η λίστα με τους υποψηφίους για το νέο διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) που θα προκύψει από τις εκλογές που θα διεξαχθούν την Παρασκευή 20 Μαρτίου. Συνολικά 23 άτομα έθεσαν υποψηφιότητα από τις 68 φαρμακευτικές εταιρίες – μέλη του Συνδέσμου. 

Η θητεία του Δ.Σ. είναι 3ετής και αφού εκλεγεί το 15μελές, συγκαλείται σε σώμα και το σώμα εκλέγει στη συνέχεια με εσωτερική ψηφοφορία τον Πρόεδρο και τους Αντιπροέδρους, ορίζοντας και τις νέες Επιτροπές/Αντιπροεδρίες. 

Σημειώνεται ότι φέτος λήγει η τριετής θητεία του παρόντος Διοικητικού Συμβουλίου καθώς και αυτή του Πειθαρχικού Συμβουλίου και των Ελεγκτών. Ως εκ τούτου στην Γενική Συνέλευση (την Παρασκευή 20/3) θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές για την ανάδειξη 15 νέων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, 3 νέων μελών του Πειθαρχικού Συμβουλίου και 2 νέων Ελεγκτών του Συνδέσμου. 

Δικαίωμα υποψηφιότητας μέλους Διοικητικού Συμβουλίου έχουν μόνο: ο Διαχειριστής των ΕΠΕ, ΟΕ και ο Πρόεδρος ή ο Γενικός Διευθυντής ή ο Διευθύνων Σύμβουλος των ΑΕ, ανεξαρτήτως εθνικότητας και οποίος αποτελεί συγχρόνως νόμιμο εκπρόσωπο της ΑΕ και δεσμεύει την εταιρεία. 

Ήδη οι υποψήφιοι για τα όργανα του ΣΦΕΕ έχουν δηλώσει εγγράφως προς τον Γενικό Γραμματέα του ΣΦΕΕ (η διαδικασία ολοκληρώθηκε την Τρίτη) την υποψηφιότητά τους. Η γραπτή δήλωση συνοδεύεται από ένα σύντομο βιογραφικό σημείωμα (περίπου 400 λέξεις) καθώς και μια επιστολή όπου παραθέτουν ένα μήνυμα για τους λόγους που τους ωθούν να θέλουν να συμμετάσχουν στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου, τα οποία και θα διανεμηθούν στα μέλη του Συνδέσμου πριν την Γενική Συνέλευση, ώστε να έχουν όλοι μια καλύτερη εικόνα των υποψηφίων. 

Στις εκλογές του ΣΦΕΕ, 20 Μαρτίου 2015 υποψήφιοι (με αλφαβητική σειρά) είναι: 

1.  Δημήτρης Αναγνωστάκης, Boehringer Ingelheim Ellas AE

2.     Πασχάλης Αποστολίδης, Abbvie

3.     Haseeb Ahmad, MSD

4.     Νίκος Βαρελάς, Galenica

5.     Μάρκος Γερασόπουλος, Sanofi Aventis

6.     Παναγιώτης Γιαννουλέας, Angelini Pharma Hellas.

7.     Roberto Greco, GSK

8.     Χρήστος Δάκας, Shire

9.     Κωνσταντίνος Ευριπίδης, GENESIS Pharma

10.   Σταύρος Γ. Θεοδωράκης, CHIESI Hellas

11.   Carlo Capone, BGP (πρώην ΑΒΒΟΤΤ)

12.   Μάριος Κάτσικας, Rottapharm,

13.    Νίκος Κεφαλάς, Janssen

14.   Μάριος Κοσμίδης, Winmedica

15.   Κωνσταντίνος Κοφινάς, Merck

16.   Πόλυ Λεονταρίδη, ITF Hellas

17.  Βασίλης Νειάδας, CANA

18.  Κώστας Παναγούλιας, Vianex

19.  Ολύμπιος Παπαδημητρίου, Novo Nordisk Ελλάς

20.  Νίκος Ραγκούσης, Leo

21.  Jim Sage, Pfizer Hellas

22.  Κωνσταντίνος Φρουζής, Novartis

23.  Σπύρος Φιλιωτης, Pharmaserve-Lilly.