Λόξιγκας: Ποια τρία προβλήματα υγείας μπορεί να κρύβει

09-01-2017

Σίγουρα σας έχει τύχει κι εσάς. Και μάλιστα πολλές φορές σε λάθος στιγμή βάζοντας σας σε δύσκολη θέση. Ο λόγος για τον λόξιγκα που έχει ταλαιπωρήσει όλους μας ουκ ολίγες φορές. Τι μπορεί όμως να κρύβει ο λόξιγκας; Οι ειδικοί απαντούν.

Ο λόξιγκας μπορεί να μην σημαίνει και τίποτα και να είναι ένα φαινόμενο της στιγμής. Μπορεί όμως και να κρύβει κάποιο πρόβλημα υγείας. Εάν ο λόξιγκας είναι πολύ συχνός και διαρκεί αρκετά, τότε ίσως να συμβαίνει κάτι από τα παρακάτω:

1. Υπερβολικό στρες
Το σώμα αντιδρά με πολλούς διαφορετικούς τρόπους στην πίεση και ο λόξιγκας είναι ένας από αυτούς. Ο συχνός λόξιγκας μπορεί να αποτελεί ένδειξη ότι έχετε πολύ άγχος και στρες.

2. Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση
Τυπικά συμπτώματα της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης είναι η καούρα, η πικρή γεύση στο στόμα και η ναυτία. Σε συνδυασμό με αυτά, η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση εκδηλώνεται επίσης με τον συχνό και επίμονο λόξιγκα.

3. Πνευμονία
Ο λόξιγκας που διαρκεί ενδέχεται να αποτελεί ένδειξη πνευμονίας όταν συνοδεύει συμπτώματα όπως ο πόνος στο στήθος, τα ρίγη, ο πυρετός και η δύσπνοια.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Λόξιγκας: Αιτίες και θεραπείες