3 λόγους για τους οποίους πάντα αρρωσταίνουμε τον Δεκέμβριο

26-12-2016

Ο Δεκέμβρης έφτασε και όπως θα έχουμε παρατηρήσει όλοι είναι πολύ σπάνιο να φύγει ο τελευταίος μήνας του χρόνου χωρίς να έχουμε έστω ένα ασήμαντο συνάχι. Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Η επιστήμη απαντά.

Όπως εξηγούν οι επιστήμονες είναι απολύτως φυσιολογικό τον Δεκέμβρη, αλλα και άλλους μήνες του χειμώνα, να αισθανόμαστε άρρωστοι. Και επικεντρώνουν τα αίτια αυτού του φαινομένου σε τρία στοιχεία.
 
1. Κάνει κρύο
Σύμφωνα με έρευνα που είχε δημοσιευτεί στο επιστημονικό έντυπο Popular Science, το κρύο που επικρατεί τους χειμερινούς μήνες κάνει το ανοσοποιητικό μας σύστημα πιο αδύναμο. Με το κρύο λένε, ο οργανισμός παράγει λιγότερα στοιχεία που μάχονται κατά των ιώσεων.
 
2. Είναι σκοτεινά
Κάτι που νυχτώνει νωρίς, κάτι που βρέχει και έχει συννεφιά πιο συχνά τον χειμώνα, ο οργανισμός δέχεται λίγότερο ήλιο. Αυτό με τη σειρά του σημαίνει λιγότερη βιιταμίνη D που είναι εξαιρετικά σημαντική για την αντιμετώπιση των ιώσεων.
 
3. Εϊναι παντού
Είνα απλά πραγματικότητα πως τον χειμώνα κυκλοφορούν περισσότερες ιώσεις, άρα και περισσότερα μικρόβια από τα οποία δεν μπορείς να φυλαχτείς γιατί είναι παντού. Στο λεωφορείο και στο μετρό, στο γραφείο… Οι χώροι δεν αεριζονται το ίδιο καλά με τους καλοκαιρινούς μήνες με αποτέλεσμα να κολλάει ο ένας από τον άλλο.
 
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: