Σεξ: Ο καλός ύπνος φέρνει καλύτερη σεξουαλική ζωή για τις γυναίκες μετά τα 50

02-02-2017

Γνωρίζαμε ήδη πως ο καλός ύπνος κάνει καλό στην υγεία μας. Ξεκουράζει σώμα και μυαλό και μας γεμίζει ενέργεια για να συνεχίσουμε την επόμενη ημέρα. Φαίνεται όμως πως τα καλά του ύπνου δεν σταματούν εκεί. Όπως δείχνει νέα έρευνα Αμερικανών επιστημόνων, ο καλός ύπνος βοηθά σε καλύτερο σεξ τις γυναίκες μέσης και τρίτης ηλικίας.

Οι ερευνητές ανέλυσαν στοιχεία για σχεδόν 93.700 γυναίκες 50 έως 79 ετών, από τις οποίες μία στις τρεις (31%) είχε αϋπνία.
Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν το περιοδικό της Βορειοαμερικανικής Εταιρείας Εμμηνόπαυσης (NAMS Journal). Κι έδειξαν πως όσο περισσότερο κοιμάται μια γυναίκα, τόσο πιθανότερο είναι να είναι σεξουαλικά ενεργή. Και μάλιστα να απολαμβάνει το σεξ.
Ιδίως οι γυναίκες άνω των 70 ετών, που κοιμούνται λιγότερο από πέντε ώρες, έχουν κατά μέσο όρο 30% μικρότερη πιθανότητα να κάνουν σεξ, σε σχέση με τις γυναίκες που κοιμούνται επτά έως οκτώ ώρες.

Φαίνεται λοιπόν πως η αϋπνία φέρνει το αντίθετο αποτέλεσμα στη σεξουαλική ζωή των γυναικών άνω των 50 ετών.

Η διαταραχή του ύπνου είναι συχνή στις γυναίκες κατά την εμμηνόπαυση, αυξάνοντας τον κίνδυνο για καρδιοπάθεια, υπέρταση, κατάθλιψη κ.α. Η νέα έρευνα δείχνει ότι ο ανεπαρκής ύπνος (λιγότερες από επτά ώρες το βράδυ) παρεμβαίνει και στη σεξουαλική λειτουργία.
Οι ειδικοί λοιπόν συνιστούν στις γυναίκες να κοιμούνται όσο πρέπει και να προσέξουν την ποιότητα του ύπνου τους. Όχι μόνο για την ξεκούραση του σώματος και του μυαλού τους αλλά και για την βελτίωση της σεξουαλικής τους ζωής.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Ο ύπνος ανεβάζει τη σεξουαλική διάθεση της γυναίκας
Ύπνος: Πως επηρεάζει την γονιμότητα των αντρών
Ύπνος: Όταν κοιμάστε λίγο σας ανοίγει η όρεξη
Πως ο περισσότερος ύπνος βοηθά να αυξήσουμε το εισόδημα μας