Σεξ: Οι μεσήλικες το χαίρονται περισσότερο από τους νέους

Η κοινή πεποίθηση είναι πως οι νέοι ευχαριστιούνται το σεξ περισσότερο από τους μεγαλύτερους σε ηλικία. Ίσως λόγω αντοχής, λόγω καλύτερης υγείας και λόγω ορμονών. Φαίνεται όμως πως δεν είναι ακριβώς έτσι. Νέα έρευνα δείχνει πως οι άντρες που είναι στη μέση ηλικία ευχαριστιούνται το σεξ περισσότερο από τους νεότερους.

Ερευνητές από τη Νορβηγία και τις Ηνωμένες Πολιτείες αξιολόγησαν τη σεξουαλική ζωή σε πάνω από 1.100 άντρες ηλικίας από 20 έως 79 ετών.
Το 86% των συμμετεχόντων, ήταν παντρεμένοι ή μέσα σε τακτική σεξουαλική σχέση. Το 57% ήταν σεξουαλικά ενεργοί κατά τις τελευταίες 30 ημέρες πριν την έναρξη της μελέτης. Το 6% είχε νέο σεξουαλικό σύντροφο τους τελευταίους 6 μήνες. Επίσης, το 25% των συμμετεχόντων, λάμβανε φαρμακευτική αγωγή για υψηλή πίεση, το 5% για διαβήτη, το 6% φάρμακα για άγχος ή κατάθλιψη και το 5% για στυτικές δυσλειτουργίες.

Οι ειδικοί αξιολόγησαν τους εθελοντές με βάση ενός ερωτηματολογίου. Βαθμολόγησαν το επίπεδο ευχαρίστησης τους σε μια κλίμακα από το 1 – 4 με το 4 να αντιπροσωπεύει την καλή και χωρίς προβλήματα σεξουαλική λειτουργία. Οι άντρες ηλικίας από 20 έως 29 ετών είχαν τον ψηλότερο βαθμό συνολικής ευχαρίστησης που ήταν 2,79.
Ο δεύτερος καλύτερος βαθμός καταγράφηκε, από τους άντρες ηλικίας από 50 έως 59 ετών με βαθμό 2,77. Οι άντρες στην τέταρτη δεκαετία της ζωής είχαν σεξουαλική ικανοποίηση σε βαθμό 2,55. Οι άντρες ηλικίας από 40 έως 49 ετών έφταναν στο 2,72. Οι άντρες μεταξύ 60 και 69 είχαν συνολική ικανοποίηση στο 2,46. Στους άντρες ηλικίας από 70 έως 79 ετών ο βαθμός έπεφτε στο 2,14.

Διαπίστωσαν πως μπορεί μεγαλώνοντας οι άντρες να έχουν μειωμένη δραστηριότητα στον τομέα αυτό έναντι των νεότερων. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι έχουν και μειωμένη σεξουαλική ικανοποίηση. Δηλαδή, οι άντρες μέσης ηλικίας μπορεί να αντιμετωπίζουν προβλήματα στύσης ή εκσπερμάτισης και σεξουαλικής ορμής. Δεν διαπιστώθηκε όμως ότι δεν ήταν πλήρως ικανοποιημένοι σεξουαλικά.

Όταν όμως η ανάλυση της αξιολόγησης επικεντρώθηκε μόνο στη σεξουαλική λειτουργία και όχι στο σύνολο της ευχαρίστησης από τη σεξουαλική ζωή, η αύξηση της ηλικίας δημιουργούσε περισσότερα προβλήματα. Έτσι, ήταν χαμηλότερα και τα επίπεδα της σεξουαλικής λειτουργίας. Ο μέσος όρος του βαθμού για τη σεξουαλική διάθεση ήταν 2,19 στα 4. Για τους άνδρες ηλικίας από 20 έως 29 ετών ο βαθμός ήταν 2,79 ενώ, για τους άντρες 70- 79 ήταν 1,54.

Στο θέμα στης στυτικής ικανοποίησης ο μέσος βαθμός που καταγράφηκε ήταν 2,83. Όμως μόλις οι άνδρες 50-59 ετών, ο βαθμός αυτός παρουσίαζε σημαντική πτώση. Στους άντρες 20-29 ετών ο βαθμός ήταν 3,63. Στους άνδρες 50-59 ετών ήταν 3,03 και στους άνδρες 70-79 ετών ήταν 1,60.
Για την ικανοποίηση μέσω της εκσπερμάτισης, ο μέσος όρος του βαθμού που καταγράφηκε ήταν 3,28 ενώ, η αύξηση της ηλικίας προκαλούσε ήπια μείωση του βαθμού ικανοποίησης. Ο μέσος όρος του βαθμού ευχαρίστησης για τους άνδρες 20-29 ετών ήταν 3,85 ενώ, στους άνδρες 70-79 ετών, ο βαθμός ήταν 2,32.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα οι ειδικοί επεσήμαναν ότι μπορεί η σεξουαλική δραστηριότητα των μεσήλικων ανδρών να μειώνεται ,αλλά δεν μειώνεται και η σεξουαλική τους ικανοποίηση λόγω αυτού.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Σεξ: Γιατί οι 45αρες το απολαμβάνουν περισσότερο;
Σεξ: Ο καλός ύπνος φέρνει καλύτερη σεξουαλική ζωή για τις γυναίκες μετά τα 50

In this article