Σεξ: Πόσες σεξουαλικές επαφές την εβδομάδα φέρνουν ευτυχία σε ένα ζευγάρι; (βίντεο)

21-04-2017

Μπορεί το σεξ να μας φέρει ευτυχία; Αυτό είναι το ερώτημα που έχουν κληθεί να απαντήσουν αρκετές έρευνες μέχρι σήμερα. Τα αποτελέσματα; Διφορούμενα. Τώρα όμως μια νέα ανεξάρτητη έρευνα έρχεται για να μας επισημάνει πόσες φορές την εβδομάδα πρέπει να κάνουν τα ζευγάρια για να είναι ευτυχισμένα.

Όπως γνωρίζουν οι περισσότεροι τα δύο πρώτα χρόνια μιας σχέσης συνήθως θεωρείται ότι είναι τα πιο… συναρπαστικά όσον αφορά στο σεξ. Τι γίνεται από εκεί και πέρα; Σύμφωνα με τον ψυχοθεραπευτή και συγγραφέα M. Gary Neuman, τα ζευγάρια πρέπει να εργαστούν σκληρότερα για να διατηρήσουν αυτό το αρχικό επίπεδο ενθουσιασμού.

Ο Neuman διεξήγαγε μια έρευνα σε δείγμα 400 παντρεμένων γυναικών. Κάποιες από αυτές είχαν έναν “ευτυχισμένο γάμο” και άλλες όχι. Σκοπός της έρευνας ήταν να προσδιορίσει πόσο συχνά συνευρίσκονται σεξουαλικά τα ευτυχισμένα ζευγάρια σε μηνιαία βάση.

Ο ειδικός διαπίστωσε πως οι γυναίκες που δεν είναι ευτυχισμένες στον γάμο τους κάνουν σεξ 3-4 φορές τον μήνα, ενώ οι γυναίκες που είναι ευτυχισμένες στον γάμο τους έχουν σεξουαλικές επαφές 11 φορές τον μήνα κατά μέσο όρο.

Τι είναι όμως αυτό που μπορεί να καταστρέψει την σεξουαλική ζωή ενός ζευγαριού σύμφωνα με τον Neuman; Η ρουτίνα που εμπεριέχει τα χρέη, τα δάνεια, η ανατροφή των παιδιών, η κούραση και ο ύπνος.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Σεξ: Είναι απαραίτητο για την ευτυχία σε ένα ζευγάρι;
Σεξ: Χαρίζει περισσότερη ευτυχία από το φαγητό;