Πως θα αισθανθείτε καλύτερα μετά από έναν χωρισμό; Η επιστήμη απαντά.

28-04-2017

Ένας χωρισμός δεν είναι ποτέ ευχάριστος. Ακόμα κι όταν αυτός γίνεται κάτω από φιλικές συνθήκες και με κοινή απόφαση. Μας αφήνει με ένα αίσθημα κενού και πολλούς τους επηρεάζει πάρα πολύ ψυχολογικά. Τι μπορεί λοιπόν να κάνει κανείς για να αισθανθεί καλύτερα μετά από έναν χωρισμό; Η επιστήμη απαντά.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Colorado στις Ηνωμένες Πολιτείες μελέτησαν 40 άντρες και γυναίκες που είχαν περάσει ένα χωρισμό τους τελευταίους έξι μήνες.
Οι ειδικοί τους ζήτησαν να φέρουν μαζί τους μια φωτογραφία του/της πρώην τους κι ενός φίλου του ίδιου φύλου. Στη συνέχεια τους ζήτησαν να σκεφτούν ξανά τον χωρισμό τους την στιγμή που μηχανήματα κατέγραφαν την εγκεφαλική τους λειτουργία.

Στη συνέχεια έδωσαν στους μισούς ένα φάρμακο και στους άλλους μισούς ένα ψευδοφάρμακο το οποίο τους είπαν πως θα τους έκανε να αισθανθούν καλύτερα.

Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στην επιστημονική επιθεώρηση Neuroscience.
Έδειξαν πως ακόμα και αυτοί που πήραν το ψευδοφάρμακο αισθάνθηκαν καλύτερα ψυχολογικά. 

Τι σημαίνει αυτό με απλά λόγια; Πως αν απλά σκεφτούμε πως όλα είναι καλά μετά τον χωρισμό και, έστω και ψέματα, σκεφτούμε πως είμαστε καλά, τότε θα αισθανθούμε και καλύτερα.

Η επικεφαλής της έρευνας, Leonie Koban είπε: “Το να χωρίσεις από τον σύντροφο σου είναι μια από τις πιο αρνητικές εμπειρίες που μπορεί να έχει κανείς Μπορεί να προκαλέσει ψυχολογικά προβλήματα. Στην έρευνα μας βρήκαμε πως ακόμα και το ψεύτικο φάρμακο μπορεί να μειώσει τον κοινωνικό μας πόνο”.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Ο χωρισμός περνάει από το κρεβάτι
Χωρισμός: Πως αντιδρούν οι άντρες και πως οι γυναίκες;