Σεξ: Ποιες είναι οι παράξενες παρενέργειες του;

18-05-2017

Όπως σχεδόν όλες οι μας οι συνήθειες έτσι και το σεξ μπορεί να έχει τις δικές του παρενέργειες επάνω μας. Ποιες είναι αυτές; Νέα έρευνα Αμερικανών επιστημόνων ξεχώρισε μερικές από αυτές.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Maryland και το Πανεπιστήμιο George Washington στις Ηνωμένες Πολιτείες έφτιαξαν μια λίστα με περι-οργασμικά συμπτώματα και στη συνέχεια, με τη λίστα σαν «οδηγό», αναζήτησαν τέτοια περιστατικά σε δημοσιευμένα επιστημονικά άρθρα.

Τα αποτελέσματα της έρευνας, τα οποία δημοσιεύτηκαν στην ιατρική επιθεώρηση Sexual Medicine Reviews, έδειξαν πως το γέλιο, το κλάμα, το φτάρνισμα και η φαγούρα είναι μερικές μόνο από τις ασυνήθιστες «παρενέργειες» που εμφανίζονται μετά το σεξ. Παρενέργειες τις οποίες οι επιστήμονες περιγράφουν με τον όρο «περι-οργασμός».

Οι επικεφαλής της έρευνας Άννα Ρέινερτ και Τζέιμς Σάιμον χαρακτήρισαν ως περι-οργασμικά φαινόμενα τα «ασυνήθιστα σωματικά ή ψυχολογικά υποκειμενικά συμπτώματα που βιώνουν κάποια άτομα στο πλαίσιο της οργασμικής τους απόκρισης και που διαφέρουν από τη συνήθη ή τη φυσιολογική οργασμική απόκριση».

Το συμπέρασμα τους ήταν ότι ο περι-οργασμός είναι πέρα για πέρα υπαρκτός και τα περι-οργασμικά συμπτώματα μετά το σεξ παρουσιάζουν μεγάλη ποικιλία, αφού περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την καταπληξία (αιφνίδια μυϊκή αδυναμία), το κλάμα, τη δυσφορία, τον πόνο στο πρόσωπο και/ή στο αυτί, τον πόνο στο πέλμα, τον πονοκέφαλο, τη φαγούρα, το γέλιο, την κρίση πανικού, το φτάρνισμα και το σύνδρομο μετα-οργασμικής νόσου.
Οι δύο ερευνητές ευελπιστούν πως τα ευρήματά τους θα εμπνεύσουν και άλλους επιστήμονες να εξετάσουν περαιτέρω το φαινόμενο του περι-οργασμού, ρίχνοντας ενδεχομένως περισσότερο φως στους νευροφυσιολογικούς μηχανισμούς που το καθοδηγούν.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Σεξ: Αυτές είναι οι 4 επιπτώσεις της αποχής στην υγεία μας
Θέλετε να σώσετε τον γάμο σας; Κάντε σεξ με άγνωστο.