Ποιο είναι το μυστικό για να σας ζητήσει ξανά σε ραντεβού;

23-05-2017

Όταν γνωρίζουμε κάποιον και δείχνει ενδιαφέρον για εμάς το σύνηθες είναι να μας ζητήσει να βγούμε ραντεβού. Να πάμε για κάποιο ποτό ή για φαγητό. Κάποιες φορές αυτό το πρώτο ραντεβού είναι και το τελευταίο ανάμεσα σε δυο ανθρώπους. Άλλες πάλι ακολουθούν κι άλλα με αποτέλεσμα την αρχή μιας υπέροχης σχέσης. Ποιο είναι όμως  το μυστικό για να σου ζητήσει να βγείτε σε δεύτερο ραντεβού;

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Harvard στις Ηνωμένες Πολιτείες ανέλυσαν τρεις speed dating βραδιές κατά τις οποίες 110 άντρες και γυναίκες είχαν μόλις τέσσερα λεπτά. Τέσσερα λεπτά για να δουν εάν ο ενδιαφέρονται για τον άνθρωπο απέναντι τους και να κλείσουν ένα δεύτερο ραντεβού.

Οι ειδικοί κατέγραψαν τις συνομιλίες και στη συνέχεια τις ανέλυσαν και τις συνέκριναν.

Τα αποτελέσματα της έρευνας, τα οποία δημοσιεύτηκαν στην επιστημονική επιθεώρηση Journal of Personality and Social Psychology, ήταν αρκετά ενδιαφέροντα. Όπως φάνηκε, όποιος έκανε πολλές ερωτήσεις στον άνθρωπο που καθόταν απέναντι του είχε περισσότερες πιθανότητες να πάρει μια πρόσκληση σε δεύτερο ραντεβού.

Όπως εξηγούν οι ειδικοί, να το κάνουμε ερωτήσεις στον άλλον κατά τη διάρκεια του ραντεβού, δείχνει πως ενδιαφερόμαστε για αυτόν και τον κάνει να αισθάνεται κολακευμένος. Έτσι, πιο εύκολα θα πάρει την απόφαση να μας ζητήσει σε ένα δεύτερο ραντεβού.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Πως θα καταλάβεις αν του αρέσεις από αυτά που θα παραγγείλει στο πρώτο ραντεβού
Αυτή είναι η σωστή γλώσσα του σώματος για ένα ραντεβού (βίντεο)