Αυτές είναι οι 4 αιτίες που ξυπνάτε με πονοκέφαλο

06-06-2017

Σίγουρα θα έχει συμβεί και σε εσάς. Πέφτετε για ύπνο μια χαρά και ξυπνάτε με έναν δυνατό πονοκέφαλο. Γιατί άραγε συμβαίνει αυτό σε τόσους πολλούς και τόσο συχνά; Η επιστήμη έχει τώρα την απάντηση.

Ο πονοκέφαλος το πρωί είναι κάτι αρκετά σύνηθες για αρκετούς ανθρώπους.
Ποιες είναι οι 4 κύριες αιτίες σύμφωνα με τους ειδικούς;

1. Δεν κοιμάστε επαρκώς.
Σε αυτή την περίπτωση είναι πολύ πιθανό κάποια μέρα να ξυπνήσετε με πονοκέφαλο ο οποίος θα διαρκεί για αρκετές ώρες στην ημέρα.

2. Υπνική άπνοια:
Πρόκειται για εκείνη η κατάσταση κατά την οποία ένα άτομο έχει πολλές στιγμιαίες διακοπές στην αναπνοή του, καθώς κοιμάται. Έχει αποδειχτεί ότι πολλά άτομα με υπνική άπνοια, έχουν πονοκέφαλο όταν ξυπνούν το πρωί.

3. Το τρίξιμο των δοντιών κατά τη διάρκεια της νύχτας:
Πολλοί άνθρωποι δεν το συνειδητοποιούν, αλλά καθώς κοιμούνται έχουν την συνήθεια να πιέζουν και να τρίζουν την κάτω γνάθο επάνω στην άνω γνάθο. Αυτός ο πόνος που δεν γίνεται αντιληπτός όσο ο οργανισμός είναι σε κατάσταση ύπνου, προκαλεί πρόβλημα στους μυς της γνάθου ή της κροταφογναθικής άρθρωσης, το οποίο εκδηλώνεται και με πονοκέφαλο.

4. Εποχικές ή άλλες αλλεργίες:
Η έκθεση στα ακάρεα της σκόνης, ενώ κοιμάστε (τους αρέσει να ζουν στα σεντόνια, το στρώμα και τις μαξιλαροθήκες σας) μπορεί επίσης να σας αφήσει με έναν πόνο στο κεφάλι, λόγω της συμφόρησης των ρινικών κόλπων.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Πονοκέφαλος: Τρεις ασυνήθιστοι λόγοι που τον προκαλούν
Πονοκέφαλος: Χτυπά περισσότερο τις γυναίκες