Το αλκοόλ στην εγκυμοσύνη επηρεάζει τα χαρακτηριστικά του μωρού

07-06-2017

Έχουμε ακούσει πολλές φορές πως το αλκοόλ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να βλάψει τόσο το μωρό όσο και τη μητέρα.  Τώρα όμως μια νέα έρευνα δίνει και μια άλλη διάσταση στο θέμα εγκυμοσύνη και αλκοόλ. Όπως λένε Αυστραλοί επιστήμονες ακόμα και μια γουλιά αλκοόλ κατά τη διάρκεια της κύησης μπορεί να επηρεάσει τα χαρακτηριστικά του προσώπου του μωρού.

Ερευνητές από Κέντρο Ερευνών Murdoch στην Βικτόρια της Αυστραλίας μελέτησαν 415 μωρά. 195 κορίτσια και 220 αγόρια. Σκοπός τους ήταν να διαπιστώσουν τις επιδράσεις που έχει το αλκοόλ στα φυσικά χαρακτηριστικά των παιδιών.

Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στην επιστημονική επιθεώρηση JAMA Pediatrics.
Όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές, τα μωρά των οποίων οι μητέρες έπιναν έστω και λίγο αλκοόλ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είχαν διαφορετικές μύτες από τα άλλα. Συγκεκριμένα είχαν μύτες που έβλεπαν περισσότερο προς τα πάνω.

Όπως βέβαια τονίζουν οι ειδικοί ερευνητές, η συγκεκριμένη έρευνα δεν φανέρωσε άλλες διαφορές ή βλάβες στην υγεία από το αλκοόλ στην εγκυμοσύνη, πέρα από τις διαφοροποιήσεις στα χαρακτηριστικά του προσώπου του μωρού.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Πόσο αλκοόλ να πιω τώρα που θηλάζω;
Εγκυμοσύνη: Η υπνική άπνοια αυξάνει τον κίνδυνο επιπλοκής