Πάρκινσον: Οι παχύσαρκοι κινδυνεύουν λιγότερο

15-06-2017

Η παχυσαρκία έχει δαιμονοποιηθεί αφού έχει κατηγορηθεί για μια σειρά από προβλήματα υγείας που δημιουργεί. Φαίνεται όμως  πως οι παχύσαρκοι άνθρωποι μπορούν να είναι ήσυχοι για ένα πράγμα: Κινδυνεύουν λιγότερο να εμφανίσουν Νόσο του Πάρκινσον.

Ερευνητές από University College του Λονδίνου στη Βρετανία εξέτασαν 13.708 ασθενείς με Πάρκινσον και τους συνέκριναν με 95.282 υγιείς ανθρώπους.
Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στην ιατρική επιθεώρηση PLOS Medicine.

Όπως διαπίστωσαν ο επικεφαλής της έρευνας Dr. David Dexter και οι συνεργάτες του, οι παχύσαρκοι άνθρωποι είχαν ως και 18% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν Πάρκινσον.
Όπως εξηγούν, αυτό συμβαίνει γιατί πολλοί απλά, όπως βρήκαν, ορισμένα από τα γονίδια που ευθύνονται για την προστασία προστατεύουν από την νόσο του Πάρκινσον.

Βέβαια, όπως προειδοποιούν οι ειδικοί, αυτό δεν αφαιρεί από το γεγονός πως η παχυσαρκία εξακολουθεί να είναι πολύ επικίνδυνη για την υγεία μας και τονίζουν την ανάγκη να διατηρούμε το βάρος μας σε φυσιολογικά επίπεδα.
Μάλιστα, λένε πως το γεγονός πως οι παχύσαρκοι δεν εμφανίζουν Πάρκινσον μπορεί να οφείλεται και στο γεγονός πως έχουν και μικρότερο μέσο όρο ζωής.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Παχυσαρκία: Πως η τηλεόραση παχαίνει
Όνειρα: Πότε είναι προάγγελος άνοιας και Πάρκινσον