Κατάθλιψη: Τα 5 σημάδια που πρέπει να προσέχουμε

Η κατάθλιψη δυστυχώς είναι μια ύπουλη ψυχική ασθένεια που μπορεί να αποδειχτεί επικίνδυνη αν κάποιος δεν την παρακολουθήσει σωστά.

Οι άνθρωποι στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αυξημένα ποσοστά κατάθλιψης, σε σχέση με τις προηγούμενες δεκαετίες, ακόμα και αν δεν το γνωρίζουν. Τα δεδομένα από 6.9 εκατομμύρια ενήλικες και εφήβους δείχνουν ότι οι Αμερικάνοι τώρα αναφέρουν περισσότερα ψυχοσωματικά συμπτώματα, από ότι σε παρόμοιες έρευνες της δεκαετίας του 1980.

Σύμφωνα με την επικεφαλής της έρευνας Dr. Jean Twenge: «Οι προηγούμενες έρευνες βρήκαν ότι περισσότεροι άνθρωποι λαμβάνουν θεραπεία για την κατάθλιψη τα τελευταία χρόνια, αλλά αυτό μπορεί να οφείλεται στην αύξηση της ενημέρωσης και τη μείωση του στίγματος. Αυτή η έρευνα δείχνει μια αύξηση στα συμπτώματα που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι συνδέονται με την κατάθλιψη, το οποίο σημαίνει ότι οι έφηβοι και οι ενήλικες υποφέρουν περισσότερο».

Τα συμπτώματα της κατάθλιψης τα οποία αναφέρονται συχνότερα, αλλά τα οποία οι άνθρωποι έχουν την τάση να μη συνδέουν με την κατάθλιψη είναι:

1. Έλλειψη όρεξης
2. Προβλήματα στον ύπνο
3. Έλλειψη συγκέντρωσης
4. Ανησυχία
5. Αίσθημα ότι είναι εγκλωβισμένοι/καταβεβλημένοι

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
1 στους 3 ασθενείς στα νοσοκομεία έχουν κατάθλιψη
Κατάθλιψη: Τα υπέρβαρα παιδιά κινδυνεύουν ως ενήλικες

In this article