Οι γυναίκες έχουν περισσότερες αντοχές από τους άντρες

28-08-2017

Θα περίμενε κανείς ένας άντρας να έχει περισσότερη φυσική αντοχή από μια γυναίκα. Κι όμως! Δεν είναι αυτό που έδειξε νέα έρευνα Καναδών επιστημόνων. Η μελέτη έδειξε πως οι γυναίκες έχουν τελικά περισσότερες φυσικές αντοχές.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Βρετανικής Κολούμπια στον Καναδά έβαλε μια ομάδα 8 αντρών και μια ομάδα 9 γυναικών να κάνουν τις ίδιες φυσικές ασκήσεις. Τα αποτελέσματα, τα οποία δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό έντυπο Applied Physiology, Nutrition, and Metabolism, έδειξαν πως οι γυναίκες άντεξαν περισσότερο κατά τη διάρκεια των ασκήσεων.

Ο επικεφαλής της έρευνας Brian Dalton και οι συνεργάτες του διαπίστωσαν πως ενώ οι άντρες είχαν περισσότερη φυσική δύναμη, οι γυναίκες επέδειξαν περισσότερη φυσική αντοχή. Κάτι που θα τις έκανε για παράδειγμα καλύτερες Μαραθωνοδρόμους.
Οι άντρες κουράστηκαν πολύ περισσότερο και πολύ γρηγορότερα από τις γυναίκες στις φυσικές ασκήσεις και μάλιστα η διαφορά ήταν αισθητή.

Όπως φάνηκε από τις αναλύσεις, η δύναμη των αντρών μειώθηκε 15% περισσότερο από εκείνη των γυναικών όταν επανέλαβαν την ίδια άσκηση 200 φορές. Κάτι που σημαίνει πως ενώ οι άντρες ήταν πιο δυνατοί, οι γυναίκες άντεξαν την άσκηση περισσότερο.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Σεξ: Σε ποια ηλικία μειώνεται αντοχή του άντρα και γιατί;
Η αντοχή μας στο κρύο μειώνεται όσο μεγαλώνουμε