Κάπνισμα: Θέλετε να το κόψετε; Κάντε πλαστική επέμβαση

01-09-2017

Είναι πολλοί εκείνοι που θέλουν πραγματικά να κόψουν το κάπνισμα και δεν τα καταφέρνουν. Τώρα Καναδοί επιστήμονες μπορεί να βρήκαν τον τρόπο. Ποιος είναι αυτός; Η πλαστική επέμβαση. Κι όμως; Όπως φάνηκε το 25% των ασθενών έκοψε εντελώς το τσιγάρο όταν αναγκάστηκαν να το σταματήσουν για κάποια πλαστική επέμβαση.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Βρετανικής Κολούμπια στο Βανκούβερ του Καναδά μελέτησαν 85 ασθενείς που πριν το χειρουργείο τους ήταν καπνιστές. Οι εθελοντές ήταν κυρίως γυναίκες με μέσο όρο ηλικίας τα 40 που ήθελαν να κάνουν πλαστική στήθους, κοιλιάς και λίφτινγκ.
Πέντε χρόνια αργότερα, 42 από εκείνες τις ασθενείς εμφανίστηκαν για μια επαναληπτική αξιολόγηση.

Τα αποτελέσματα της έρευνας, τα οποία δημοσιεύτηκαν στην ιατρική επιθεώρηση Plastic and Reconstructive Surgery, έδειξαν πως το 25% των ασθενών εκείνων έκοψαν εντελώς το κάπνισμα όταν αναγκάστηκαν να το σταματήσουν για το χειρουργείο. Δεν συνέχισαν ούτε μετά την έξοδο τους από το νοσοκομείο.

Από την μελέτη φάνηκε πως εκείνες που συνέχισαν το κάπνισμα μετά το χειρουργείο, είχαν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν επιπλοκές από την επέμβαση.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Κάπνισμα: Η μείωση της νικοτίνης κάνει το τσιγάρο λιγότερο εθιστικό
Παχυσαρκία: Μεγαλύτερη αιτία θανάτου και από το κάπνισμα