Πιο πολύ ώρα καθόμαστε στην τουαλέτα παρά γυμναζόμαστε

26-09-2017

Περνάμε αρκετό χρόνο από την ζωή μας καθισμένοι στην τουαλέτα. Φαίνεται όμως πως στην Βρετανία άνθρωποι κάθονται περισσότερη ώρα στην τουαλέτα παρά γυμνάζονται. Αυτό τουλάχιστον έδειξε μια νέα έρευνα.

Στην έρευνα της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης UKactive έλαβαν μέρος 2.000 ενήλικες και προέκυψε από τις απαντήσεις τους ότι:
– περνούσαν κατά μέσο όρο τρεις ώρες και εννέα λεπτά καθήμενοι στην τουαλέτα την εβδομάδα, αλλά μόλις 90 λεπτά γυμναζόμενοι,
– μόλις το 26% γυμνάζονταν 30 ή λιγότερο την εβδομάδα,
– το 64% κάθονταν τουλάχιστον έξι ώρες την ημέρα,
– μόνο το 12% γνώριζε πόση γυμναστική χρειαζόταν για να είναι σε καλή κατάσταση.

Να σημειωθεί ότι σύγφωνα με τις διεθνείς κατευθυντήριες οδηγίες οι ενήλικες πρέπει να γυμνάζονται 150 λεπτά την εβδομάδα, προτιμώντας μορφές άθλησης όπως το ζωηρό περπάτημα, το κολύμπι ή το ποδήλατο.

Όπως εξηγεί ο εκτελεστικός διευθυντής της UKactive «οι άνθρωποι είμαστε σχεδιασμένοι να κινούμαστε, αλλά ο σύγχρονος τρόπος ζωής έχει βγάλει την σωματική δραστηριότητα από τη ζωή μας. Η έλλειψη σωματικής άσκησης είναι μείζον ζήτημα δημόσιας υγείας, αλλά επίσης παράγοντες, όπως η κακή διατροφή και η τάση να παίζουμε με το κινητό μας τηλέφωνο στην τουαλέτα, επιδεινώνουν αυτή την ανισορροπία».

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Ξυπνάτε συνέχεια τη νύχτα για να πάτε τουαλέτα; Κόψτε το πολύ αλάτι!
Μην πηγαίνετε στην τουαλέτα χωρίς να έχετε ανάγκη. Καταστρέφετε την κύστη σας