Αυτό είναι το μεγάλο λάθος που κάνουμε με την οδοντόβουρτσα μας

Ένα από τα πρώτα πράγματα που κάνουμε κάθε πρωί όταν ξυπνάμε είναι να βουρτσίσουμε τα δόντια μας. Και φυσικά για να το κάνουμε αυτό χρησιμοποιούμε την οδοντόβουρτσα μας. Πολλοί όμως κάνουν λάθος όσον αφορά την φύλαξη της μετά από κάθε χρήση. Την προστατεύουμε βάζοντας κάθε φορά το κάλυμμά της; Όχι!

Οι επιστήμονες τονίζουν: «Με το να χρησιμοποιείτε κάλυμμα οδοντόβουρτσας δεν προστατεύετε στην πραγματικότητα την οδοντόβουρτσα σας αλλά αντιθέτως δημιουργείτε ένα περιβάλλον ιδανικό για την ανάπτυξη βακτηρίων που αγαπάνε την υγρασία».

Το πιο σωστό είναι, όπως αναφέρει και η Αμερικάνικη Οδοντιατρική Εταιρεία να αφήνετε την οδοντόβουρτσα σας σε ανοιχτό περιβάλλον και όρθια θέση ώστε να στεγνώνει εντελώς ανάμεσα στις χρήσεις. Επίσης θα πρέπει να προσέξετε να μην ακουμπάνε οδοντόβουρτσες μεταξύ τους ώστε να μη μεταφέρονται βακτήρια από τη μια στην άλλη.

Προσοχή όμως! Οι επιστήμονες τονίζουν πως το μεγαλύτερο πρόβλημα για την υγιεινή της οδοντόβουρτσας το προκαλεί η τουαλέτα. Όταν τραβάτε το καζανάκι πλήθος βακτηρίων τινάζονται με μεγάλη ταχύτητα προς όλες τις κατευθύνσεις. Αν, λοιπόν, έχετε την οδοντόβουρτσα σε εμφανές σημείο υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης. Το ιδανικό, λοιπόν, είναι να την έχετε σε χώρο εκτός τουαλέτας και, όπως προείπαμε χωρίς το κάλυμμα το οποίο χρησιμοποιείται κυρίως στα ταξίδια.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Προστατέψτε την οδοντόβουρτσα σας από τα μικρόβια

In this article