Σεξ: Μπορεί να μας χαρίσει όνειρα γλυκά με λιγότερο στρες

13-11-2017

Πολλές έρευνες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα πως το σεξ μπορεί να έχει ευεργετικές του ιδιότητες για την υγεία μας και την σιλουέτα μας αφού αποτελεί καλή άσκηση. Τώρα, επιστήμονες λένε πως το σεξ μπορεί και να μας κάνει να έχουμε πιο γλυκά και καλά όνειρα. Πως; Μειώνοντας το στρες.

Μέσα από έρευνες αποδεικνύεται ότι η σεξουαλική πράξη, βάζει τον οργανισμό σε υπερδιέγερση που ακολουθείται από μία γλυκιά χαλάρωση. Ακριβώς, ο οργανισμός μας περνάει μέσα από τα στάδια του σεξουαλικού κύκλου, που σημαίνει πως από την αρχική φάση ηρεμίας, μπαίνει στη φάση της διέγερσης (ερωτική επιθυμία που οδηγεί σε στύση τους άνδρες και κολπική εφύγρανση τις γυναίκες), ταξιδεύει στην οργασμική κορύφωση και τέλος επανέρχεται στην χαλάρωση, όπου νιώθουμε και αυτή τη γλυκιά ζάλη και νύστα! Άρα, το σεξ πριν από τον ύπνο, μας φέρνει έναν γλυκό και ευχάριστο ύπνο! 

Στα ίδια συμπεράσματα καταλήγει και η Γερμανική Εταιρεία Ερευνών Ύπνου, δηλώνοντας μάλιστα, πως το σεξ μας κουράζει, ενώ ταυτόχρονα μας χαλαρώνει, βοηθώντας μας να κοιμηθούμε πιο εύκολα και με καλύτερη ποιότητα ύπνου. Η εξήγηση είναι ότι μέσα από την διέγερση και την χαλάρωση, αποβάλλουμε το καθημερινό μας στρες και ξεφεύγουμε από τις σκέψεις που μας φορτίζουν, μας ταλαιπωρούν και μπορούν να μας δημιουργήσουν ακόμα και εφιάλτες.
Κλείνοντας, μια που μιλάμε για την σχέση σεξ και ύπνου, ας τονίσουμε ότι υπάρχει μία αλληλεπίδραση, όπου ο φτωχός ή μη ποιοτικός ύπνος οδηγεί σε μείωση της ερωτικής επιθυμίας (τουλάχιστον στις γυναίκες), που με τη σειρά της απαγορεύει τη βραδινή σεξουαλική επαφή!

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Σεξ: Αυτά είναι τα σημεία που προτιμάνε να το κάνουν οι περισσότεροι
Σεξ: Αυτές είναι οι 6 μεγαλύτερες σεξουαλικές φοβίες