Σεξ: Τα χείλη μαρτυρούν την ένταση του οργασμού

27-11-2017

Ο οργασμός είναι για τους περισσότερους το ζητούμενο κατά τη διάρκεια του σεξ. Βέβαια δεν είναι πάντα εύκολο να επιτευχθεί. Μια νέα έρευνα Σκωτσέζων επιστημόνων δείχνει πως το σχήμα των χειλιών μαρτυρά πόσο εύκολα μπορεί μια γυναίκα να έρθει σε οργασμό.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο UWS της Σκωτίας εξέτασαν τις περιπτώσεις 258 γυναικών.
Τα αποτελέσματα δημοσιεύτηκαν 
στην επιθεώρηση Journal of Sexual Medicine.

Όπως φάνηκε από την μελέτη, όσο πιο έντονη είναι η καμπυλότητα του άνω χείλους της γυναίκας τόσο πιο εύκολα επιτυγχάνεται ο οργασμός!
Στο κέντρο του άνω χείλους υπάρχει μια μικρή «λακουβίτσα» που ονομάζεται φύμα. Από τις 258 γυναίκες που συμμετείχαν στη μελέτη, όσες παρουσίαζαν έντονη καμπυλότητα του άνω χείλους στο σημείο αυτό ήταν 12 φορές πιο πιθανό να απολαμβάνουν τον οργασμό κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής.

Πιο συγκεκριμένα, η συντριπτική πλειοψηφία (ποσοστό 95%) των γυναικών με έντονα σχηματισμένο φύμα δήλωσαν ότι καταφέρνουν να φτάσουν σε οργασμό κατά τη διάρκεια του σεξ, ενώ για τις γυναίκες με πιο ίσιο άνω χείλος το αντίστοιχο ποσοστό ήταν μόλις 60%.

Μπορεί η συσχέτιση να μοιάζει παράξενη, όμως οι ερευνητές εξηγούν πως οι προγεννητικές επιδράσεις που καθοδηγούν την ανάπτυξη του άνω χείλους παίζουν επίσης ρόλο στη νευρολογική ανάπτυξη των γυναικείων γεννητικών οργάνων.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Σεξ: Έτσι επιτυγχάνεται ο πολλαπλός οργασμός
Σεξ: Όταν ο οργασμός έρχεται χωρίς σεξουαλική επαφή