Σεξ: Οι 3 λόγοι που δεν κάνει ένα ζευγάρι

Το σεξ είναι ένα από τα κύρια στοιχεία στη σχέση ενός ζευγαριού. Τα σύγχρονα ζευγάρια όμως φαίνεται αυτό να το έχουν αφήσει σε δεύτερη μοίρα μετά την δουλειά, τα παιδιά και τις αμέτρητες υποχρεώσεις. Μάλιστα, πρόσφατη έρευνα δείχνει πως είναι μόδα πλέον τα νέα ζευγάρια να μην κοιμούνται καν στο ίδιο κρεββάτι… ιδίως όταν υπάρχουν μικρά παιδιά στο σπίτι που θέλουν να κοιμούνται με την μαμά.

Με αυτά και με εκείνα, υπάρχουν ζευγάρια που περνάνε μέρες ακόμη και αρκετές εβδομάδες ή μήνες χωρίς να βρεθούν ερωτικά. Ποιος μπορεί να είναι ο λόγος που συμβαίνει αυτό;  Φταίει μόνο η κούραση;
Δείτε παρακάτω τρεις πιθανές περιπτώσεις…

Λόγος Νο 1: Εξάντληση
Όταν εργάζεστε σκληρά όλη την ημέρα, ίσως το σεξ να είναι το τελευταίο πράγμα που θέλετε να κάνετε το βράδυ. Η λύση μάλλον είναι να σταματήσετε να σκέφτεστε ότι το σεξ πρέπει να γίνει μόνο τη νύχτα. Θα μπορούσε κάλλιστα να γίνει το πρωί ή έστω κάποια στιγμή που θα ταιριάζει καλύτερα σε εσάς. Σίγουρα, δεν θα κάνετε σεξ τόσο συχνά όσο στην αρχή της σχέσης σας αλλά τουλάχιστον θα βρίσκατε ξανά την χαμένη οικειότητα.

Λόγος Νο 2: Στρες
Στρεσογόνοι παράγοντες δεν σας αφήνουν ελεύθερους να νιώσετε πως το σώμα σας αισθάνεται, με αποτέλεσμα να αντί να χαλαρώνετε να συσσωρεύεται μεγαλύτερη πίεση και ένταση. Ίσως πρέπει να απομακρύνετε όσο μπορείτε τις αρνητικές σκέψεις και να κλείσετε για λίγο κινητό και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές που μπορεί να σας επηρεάζουν.

Λόγος Νο 3: Η εικόνα του σώματος
Οι γυναίκες βομβαρδίζονται με εξωπραγματικές εικόνες σώματος, είτε είναι μέσω της πλαστικής χειρουργικής είτε διάφορων προτύπων που βλέπουν. Όταν αυτές οι εικόνες παρουσιάζονται ως ιδανικές για το σωματότυπο, είναι εύκολο αυτές να αισθάνονται άσχημα για τον εαυτό σας. Πολλές γυναίκες αποφεύγουν να βρεθούν ερωτικά με το σύντροφό τους επειδή νιώθουν ανασφάλεια για το σώμα τους. Αν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία προσπαθήστε να αναδείξετε τα μέρη του σώματός σας με τα οποία εσείς αισθάνεστε καλά.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Σεξ: Αυτή είναι η καταλληλότερη ώρα της ημέρας
Σεξ: Τι μπορεί να προκαλέσει στην υγεία μας η αποχή

In this article