Smartphone: Πόσες φορές ξεκλειδώνουμε το κινητό μας χωρίς λόγο

08-12-2017

Όλοι είμαστε με ένα smartphone στο χέρι. Είτε μιλάμε, είτε ακούμε μουσική, είτε παίζουμε κάποιο παιχνίδι είτε σερφάρουμε στο διαδίκτυο και τα social media. Πόσες φορές όμως ξεκλειδώνουμε το κινητό μας χωρίς απολύτως κανέναν λόγο; Η απάντηση θα σας σοκάρει.

Οι ερευνητές εξέτασαν 2.000 χρήστες smartphones στο Ηνωμένο Βασίλειο προκειμένου να διαπιστώσουν εάν ο έλεγχος του smartphone τους γινόταν από συνήθεια ή από ανάγκη
Ανησυχία προκαλούν οι αποκαλύψεις πρόσφατης έρευνας, οι οποίες αναφέρουν ότι οι χρήστες smartphones συνηθίζουν να ξεκλειδώνουμε πάνω από 4000 φορές το χρόνο τα κινητά τους τηλέφωνα… χωρίς προφανή λόγο.

Κάθε μέρα ξεκλειδώνουμε το κινητό μας τηλέφωνό, 28 φορές και πάνω από το ένα τρίτο των φορών αυτών είναι καταναγκαστικό και περιττό.

Σύμφωνα με την έρευνα, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που προτιμώνται περισσότερο από τους χρήστες είναι το Facebook, το WhatsApp, το Gmail και το Instagram.

Οι ερευνητές εξέτασαν 2.000 χρήστες smartphones στο Ηνωμένο Βασίλειο προκειμένου να διαπιστώσουν εάν ο έλεγχος του smartphone τους γινόταν από συνήθεια ή από ανάγκη. Οι ίδιοι διαπίστωσαν ότι πάνω από το 40% των 10.000 φορών που συνήθιζαν να ελέγχουν τα κινητά τους, γινόντουσαν «καταναγκαστικά», ενώ το 10% των χρηστών ελέγχει το κινητό του περισσότερες από 60 φορές την ημέρα.

Ο Greg Tatton-Brown, εκπρόσωπος της Casumo.com και επικεφαλής της έρευνας ανέφερε: «Οι έξυπνες συσκευές μας, έχουν γίνει ουσιαστικό κομμάτι της σύγχρονης ζωής και ο έλεγχός τους είναι δεύτερη φύση για τους περισσότερους χρήστες» και συμπλήρωσε: «Εντούτοις, οι περιπτώσεις καταναγκαστικών ελέγχων είναι πολύ υψηλότερες από ο, τι θα φανταζόμασταν, δείχνοντας ότι ο λόγος που τσεκάρουμε τα κινητά μας τηλέφωνα γίνεται περισσότερο από συνήθεια παρά για να βρούμε πληροφορίες για τον πολυάσχολο τρόπο ζωής μας και τις πηγές διασκέδασης από όπου κι αν είμαστε».

Η έρευνα έδειξε, επίσης ότι περισσότεροι από ένας στους τρεις ανθρώπους πιστεύουν ότι είναι εθισμένοι στο να ελέγχουν το τηλέφωνό τους με το μέσο όρο να ξοδεύει σχεδόν μία ώρα κάθε μέρα στο τηλέφωνο.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Τα smartphones μας δημιουργούν εμμονές
Tablets και smartphones εμποδίζουν την μυοσκελετική ανάπτυξη των παιδιών