Αυτό είναι το σημάδι πως μια σχέση είναι σοβαρή

28-12-2017

Έχετε γνωρίσει κάποιον πριν αρκετό καιρό. Δεν είναι όμως σαφές εάν η σχέση σας είναι σοβαρή. Δεν μπορείτε να διαπιστώσετε με βεβαιότητα εάν είναι μια σχέση που θα μπορούσε να οδηγήσει ακόμα και σε γάμο. Πως θα το καταλάβετε; Η επιστήμη σας βοηθάει.

Στην αρχή μιας σχέσης το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να περνάμε καλά. Το μέλλον δεν είναι κάτι το οποίο μας απασχολεί και τόσο πολύ. Όσο περνά ο καιρός όμως τα πράγματα αλλάζουν. Η ερωτική έλξη δεν είναι πια ο βασικός λόγος για να είμαστε με έναν άνθρωπο και πλέον ψάχνουμε άλλα πράγματα.

Πώς θα καταλάβουμε λοιπόν εάν η σχέση στην οποία βρισκόμαστε είναι σοβαρή και έχει μέλλον; Σύμφωνα λοιπόν με έρευνα που διεξήχθη στην Μεγάλη Βρετανία ανάμεσα σε 6.000 ανθρώπους, αναδείχθηκε ότι το βασικότερο σημάδι ότι η σχέση μας είναι σοβαρή, είναι το κατά πόσο μοιραζόμαστε τα προβλήματά μας.

Το αποτέλεσμα φυσικά εξέπληξε πολλούς, μιας και οι ερευνητές που μελέτησαν τα δείγματα περίμεναν κάτι σε «Αποκλειστικότητα», που βγήκε δεύτερη και «Γάμο» που τερμάτισε τρίτος! Όπως βέβαια τόνισαν αρκετοί από τους ερωτηθέντες, ακόμα και γάμος να έχει προηγηθεί, αν δεν υπάρχει πραγματική επικοινωνία και φυσικά κοινή προσπάθεια, τότε πιθανόν η σχέση να μην μπορέσει να αντέξει στο χρόνο.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Σεξ: Οι υπερβολικά συχνές επαφές καταστρέφουν τη σχέση
Οι επιπτώσεις μιας τοξικής σχέσης στην υγεία μας