Ένα συμπόσιο περί οίνου έρωτος και άλλων …δαιμονίων

09-01-2018

Mία συνάντηση με έμπνευση από το Συμπόσιο του Πλάτωνα με θέμα τον έρωτα την ιδέα του κάλους και το κρασί πραγματοποιείται στο Μουσείο Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών ( Οικία Κλεάνθους), στις 15/1/2018.

“Έρωτας είναι η αγάπη για το ωραίο” αποφαίνεται ο Σωκράτης όταν έρχεται η σειρά του να εγκωμιάσει τον Έρωτα. Το “Συμπόσιο” ή “Περί Έρωτος” γράφτηκε περίπου το 385 π.Χ., σε μια περίοδο που η Αθηναϊκή Πολιτεία βρίσκεται σε παρακμή, εξαντλημένη από τους μακροχρόνιους πολέμους.

Σκοπός μας, μας λέει η κα Ευαγγελίου, εμπνεύστρια το “νέου” Κόμβου Πολιτισμού VSN HUB  κα Βίκυ Ευαγγελίου “είναι να αξιοποιήσουμε τις αξίες της Αρχαίας Ελληνικής Φιλοσοφίας στην σύγχρονη Εποχή.

Η προσέλευση για μία ώρα θα είναι ανοιχτή και θα ακολουθήσει ξενάγηση στο Μουσείο Ιστορίας Οικία Κλεάνθους”. Το Μουσείο Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών στεγάζεται στο κτήριο που είναι γνωστό ως «Οικία Κλεάνθους» ή «Παληό Πανεπιστήμιo». Η ιστορία του κτηρίου χάνεται πολύ πριν από το 18ο αιώνα, καθιστώντας το τελευταίο ένα από τα ελάχιστα σωζόμενα κτήρια της προ-οθωνικής περιόδου. Το 1831, το κτήριο αγόρασαν οι Σταμάτιος Κλεάνθης και Εδουάρδος Σάουμπερτ οι οποίοι ανέλαβαν πρώτοι τον πολεοδομικό σχεδιασμό της πρωτεύουσας της Ελλάδος. Στον ίδιο χώρο, από το 1837 και για τέσσερα χρόνια, λειτούργησε το πρώτο Πανεπιστήμιο του ανεξάρτητου ελληνικού κράτους, το πρώτο της Βαλκανικής Χερσονήσου και της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου.

Ομιλητές:

Δρ Φιλοσοφίας Μιχάλης Κατσιμήτσης
Οινοπαραγωγός Γεώργιος Παπαχρήστου
Συντονιστές
Βίκυ Ευαγγελίου Ιδρύτρια VSN Hub-Ancient Greek culture in business and tourism
Λίλιαν Κούτση Κριτήριον Σύμβουλοι

Τέλος θα γίνει δοκιμή κρασιών που έχει επιμεληθεί ειδικά για την βραδιά το Κελάρι Παπαχρήστου.

Ώρα προσέλευσης 18.00 μ.μ. έως 19.00 μ.μ.

Για όποιες διευκρινήσεις αποστείλετε email [email protected]

Τηλ Επικοινωνίας: 6936755912