Σεξ: Ο γυναικείος εγκέφαλος διεγείρεται περισσότερο από τον ανδρικό

23-01-2018

Σίγουρα όλοι θα έχουμε καταλάβει πως η γυναικεία διέγερση στο σεξ είναι μια πολύπλοκη υπόθεση. Τώρα μάλιστα υπάρχει και μια επιστημονική νέα μελέτη Καναδών επιστημόνων που αποδεικνύει πόσο σύνθετο είναι το μυαλό μιας γυναίκας όταν μιλάμε για διέγερση.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου McGill του Καναδά διεξήγαγαν ένα πείραμα σε 20 άντρες και 20 γυναίκες, οι οποίοι και οι μεν και οι δε κλήθηκαν να παρακολουθήσουν ταινίες πορνό, ενώ οι εγκέφαλοι τους ήταν συνδεδεμένοι με δύο σαρωτές.
Ο πρώτος ήταν ένα μηχάνημα μαγνητικής τομογραφίας που παρακολούθησε τη διέγερση στους εγκεφάλους τους ενώ ο δεύτερος μετρούσε τα επίπεδα διέγερσης μέσω μιας κάμερας που «παρακολουθούσε» τη θερμότητα των γεννητικών οργάνων των συμμετεχόντων.

Τα ευρήματα δημοσιεύθηκαν στη Journal of Sexual Medicine.
Παρ’ όλο που η διαφορά ανάμεσα στην εγκεφαλική διέγερση των ανδρών και των γυναικών δεν ήταν τεράστια, οι επιστήμονες διαπίστωσαν μια μικρή αλλά σημαντική διαφορά μεταξύ των δύο, η οποία έδειξε ότι οι γυναίκες είχαν υψηλότερα επίπεδα εγκεφαλικής διέγερσης από ότι οι άνδρες όταν ερεθίζονταν.

Βέβαια, ο λέκτορας ψυχολογίας στο King’s College London, Qazi Rahman, δήλωσε ότι θα χρειαστεί περισσότερη έρευνα για να διεξαχθούν πιο έγκυρα συμπεράσματα σχετικά με τον σύνθετο χαρακτήρα της γυναικείας διέγερσης.

Ο ίδιος δήλωσε στους The Times: «Νομίζω ότι το εύρημα ότι οι γυναίκες έχουν μεγαλύτερη εγκεφαλική-γεννητική διέγερση σε σχέση με τους άνδρες είναι ενδιαφέρον και ο συνδυασμός της παρακολούθησης του εγκεφάλου με τη μέτρηση της γεννητικής θερμοκρασίας είναι καινοτόμος».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Σεξ: 7 λόγοι γιατί οι γυναίκες προσποιούνται τον οργασμό
Σεξ: Αυτή είναι η στάση που φοβούνται άντρες και γυναίκες