Σεξ: Η σχέση των γυναικών με το one night stand

07-03-2018

Συνήθως έχουμε στο μυαλό μας πως είναι πιο εύκολο για έναν άνδρα να κάνει ένα one night stand, δηλαδή μια ερωτική σχέση της μιας βραδιάς. Είναι όμως έτσι; Τι ισχύει για την σχέση των γυναικών με το one night stand;

Φαίνεται πως οι γυναίκες βρίσκουν αρκετά απολαυστικά τα one night stands υπό δύο προϋποθέσεις:
– Να έχουν κάνει αυτές την πρώτη κίνηση
– Να απολαμβάνουν την πράξη

Ερευνητές από το Νορβηγικό Πανεπιστήμιο Επιστήμης και Τεχνολογίας μελέτησαν 763 άτομα διαπίστωσαν πως οι γυναίκες έχουν περισσότερες πιθανότητες να μετανιώσουν για το περιστασιακό σεξ, ενώ οι άνδρες μετανιώνουν κυρίως όταν χάνουν (από δικό τους φταίξιμο) την ευκαιρία να πέσουν με μια άγνωστη στο κρεβάτι.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι άνδρες δεν νοιάζονται και τόσο πολύ πιο κάνει την πρώτη κίνηση στα one night stand. Επίσης, και τα δύο φύλα τείνουν να μετανιώνουν για αυτές τις επαφές, όταν το σεξ δεν είναι ικανοποιητικό ή ο/η παρτενέρ τους έχει κάποια δυσλειτουργία σε αυτόν τον τομέα.

Όπως λέει ο επικεφαλής της έρευνας, Δρ. Leif Edward Ottesen Kennair, ο δισταγμός των γυναικών για αυτές τις περιστασιακές επαφές μπορεί να έχει τις ρίζες του στις στο εξελικτικό παρελθόν του ανθρώπου. «Οι γυναίκες παλιά είχαν πολύ περισσότερα να χάσουν κάνοντας σεξ με έναν παρτενέρ με τον οποίον δεν είχαν σχέση. Υπήρχε πάντα ο κίνδυνος να μείνουν έγκυες και εκείνος να αποχωρήσει σαν κύριος, χωρίς η υπόληψή του να δεχθεί το παραμικρό πλήγμα. Την ίδια ώρα, εκείνες θα απέμεναν ολομόναχες και στιγματισμένες να μεγαλώσουν το παιδί».

Όπως θα περίμενε κανείς, η έρευνα έδειξε ότι οι άνδρες είναι πολύ πιο πιθανό να φτάσουν σε οργασμό κατά τη διάρκεια ενός one night stand, κάτι που βοηθά σημαντικά στο να μην έχουν «δεύτερες σκέψεις» και ενοχές. «Η ενισχυμένη τάση των γυναικών να ανησυχούν και τα χαμηλά επίπεδα ικανοποίησής τους κατά τις αρχικές σεξουαλικές επαφές εξηγούν γιατί οι περισσότερες μετανιώνουν συχνά για το περιστασιακό σεξ», καταλήγει η έρευνα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Αυτές είναι οι χώρες που έχουν τα περισσότερα one night stands
Σεξ: Τι λένε οι άντρες και τι οι γυναίκες για το one night stand