“Μετωπική” του πρύτανη του Πανεπιστημίου με τον Γιώργο Παμπορίδη, στην Κύπρο, για την έδρα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων…

28-05-2018

Του Βασίλη Βενιζέλου

 

Μία πολύ “σκληρή” και “μετωπική” σύγκρουση μεταξύ του πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου Κωνσταντίνου Χριστοφίδη και του τέως υπουργού Υγείας της Κύπρου Γιώργου Παμπορίδη (φωτό) ξέσπασε τη Δευτέρα 28 Μαϊου στο twitter, με αφορμή τον ισχυρισμό του πρώτου στο twitter, σύμφωνα με τον οποίον, ενώ η Κύπρος είχε τη δυνατότητα να διεκδικήσει για να πάρει την έδρα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, εν τούτοις το υπουργείο Υγείας της Κύπρου, επί θητείας του Γιώργου Παμπορίδη, δεν κατέθεσε ποτέ σχετική αίτηση.

Άμεση ήταν η αντίδραση του Γιώργου Παμπορίδη, ο οποίος ανήρτησε το εξής σχόλιο στο twitter:

“Θα υπάρξουν κ άλλες πολλές απόπειρες απο τον κύριο αυτό γιατί έχει προσωπική εμπάθεια απέναντι μου. Δεν θα χαριστώ όμως ούτε σ’αυτόν ούτε σε κάθε τύπο που επικαλείται το καινούργιο και αντιπροσωπεύει ότι πιό παλιακό υπάρχει: τον απο καθέδρας αυταρχισμό”.

Ο τέως υπουργός Υγείας της Κύπρου συνέχισε με νέες αναρτησεις, στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, αυτή τη φορά:

“Εδώ και λίγες μέρες ο κ Πρύτανης επιχειρεί με εμπάθεια να αμαυρώσει τη θητεία μου στο ΥπΥγ. Παρακολουθώ με προσοχή τις κινήσεις του αλλά σεβόμενος το Συμβούλιο του Πανεπιστημίου την έκκληση που μου έκαναν για να μην απαντώ στις προκλήσεις του Πρύτανη επέλεξα να μην δώσω συνέχεια”.

Και ένα ακόμη tweet από τον Γιώργο Παμπορίδη για το ίδιο θέμα:

“Σήμερα επανήλθε (σ.σ.: εννοεί ο πρύτανης) με νέα επίθεση κ ψεύδη που πάλι στόχο έχουν να με συκοφαντήσουν. Αντιλαμβάνομαι ότι αποφάσισε να κάνει κίνημα το Φθινόπωρο μόλις τελειώσει τη θητεία του, για να σώσει την Κύπρο. Συμβουλή: με τέτοιες μεθόδους και τεχνικές ούτε το άτομό του δεν σώζει. Καλή τύχη!”.

Και ο Γιώργος Παμπορίδης καταλήγει με το εξής tweet κατά του Κωνσταντίνου Χριστοφίδη:

“Ο άνθρωπος (σ.σ.: εννοεί ο πρύτανης) που πληρώνεται από εμάς, όσα 6 μέσες οικογένειες στην Κύπρο για να προωθεί την προσωπική του ατζέντα και φιλοδοξίες, ρίχνοντας λάσπη σε όσους τολμούν να τον ξεμπροστιάζουν ως κενό περιεχομένου. Εγώ πάντως εδώ θά’μαι να τον ξεμπροστιάζω κι αυτόν κι όλους τους δήθεν”.

Με τον Κωνσταντίνο Χριστοφίδη να αναρτά το εξής tweet:

“Αγαπητοί μου φίλοι, όπως είχα υποσχεθεί: 23 cities offer to host UK-based EU agencies. Νομίζω μιλάμε ελληνικά. Άλλο η εκδήλωση ενδιαφέροντος και άλλο η αίτηση. Λυπάμαι για τους νέους ανθρώπους της χώρας μου και για τις ευκαιρίες που χάνονται”.

UPD: Τελικά, ο Γιώργος Παμπορίδης απάντησε, με νεώτερο tweet του, και στο επίδικο θέμα της αντιπαράθεσης των δύο μερών:

“Καίτοι δεν ήταν αρμοδιότητα του Υπ Υγείας σας ενημερώνω ότι ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας γραπτώς υπέβαλε Αίτηση στον ίδιο τον Πρόεδρο Τούσκ την 4η Μαίου 2017. Επίσημα και ως επιβάλλουν οι θεσμοί της ΕΕ. Η εμπάθειά σας απέναντι μου σας τυφλώνει σας εκθέτει. Λυπάμαι!”.