Τυρί: Δεν αυξάνει τον κίνδυνο για εμφάνιση καρδιακών παθήσεων

27-07-2018

Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε πως το τυρί αυξάνει τον κίνδυνο για καρδιακές παθήσεις αφού ανεβάζει την χοληστερίνη. Κι όμως. Μια νέα έρευνα καταρρίπτει αυτόν τον μύθο.

Η μελέτη, η οποία δημοσιεύθηκε στο «The American Journal of Clinical Nutrition», διενεργήθηκε σε ένα διάστημα 22 ετών, κατά το οποίο μελετήθηκαν οι περιπτώσεις 2.907 ενηλίκων 65 ετών και άνω, εκ των οποίων κανείς δεν είχε εμφανίσει καρδιακά προβλήματα πριν την έναρξη της έρευνας.

Μετά το πέρας της μελέτης, από τα άτομα που συμμετείχαν έχασαν τη ζωή τους 2.428 άτομα, από τα οποία μόνο 833 οφείλονταν σε καρδιακές παθήσεις.

Η επικεφαλής συγγραφέας της έρευνας, Marcia Otto, σχολίασε σχετικά με τα πορίσματα της έρευνας: «Τα ευρήματα μας όχι απλώς υποστηρίζουν, αλλά θεμελιώνουν τις αποδείξεις πως το λίπος των γαλακτοκομικών σε αντίθεση με την άποψη που επικρατούσε, δεν αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων ή γενικής θνησιμότητας στους ηλικιωμένους».

Η ίδια πρόσθεσε πως: «Εκτός από το γεγονός ότι δεν συμβάλλουν στη θνησιμότητα, τα αποτελέσματα υποδεικνύουν ότι το λιπαρό οξύ που υπάρχει στα γαλακτοκομικά προϊόντα όπως το τυρί μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο θανάτου από καρδιαγγειακές παθήσεις, ιδιαίτερα από εγκεφαλικό επεισόδιο».

Η Otto τόνισε ακόμα πως το καταναλωτικό κοινό είναι σημαντικό να βασίζεται σε επιστημονικές απόψεις και όχι σε φήμες, όσον αφορά τις επιλογές που κάνει στη διατροφή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Τυρί: Πως μπορεί να σας βοηθήσει να φτάσετε τα 100