Ανακοινώθηκε ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης – Αμετακίνητη η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας

Υπουργείο Υγείας
28-08-2018

Του Βασίλη Βενιζέλου

 

Δεν επιβεβαιώνεται από καμία πηγή η πληροφορία, η οποία ήθελε στη θέση του νέου υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης να μετακινείται αναβαθμιζόμενος ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, και όλα δείχνουν ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας θα παραμείνει ως έχει και στον ανασχηματισμό, ο οποίος αναμένεται εντός του αμέσως επομένου χρονικού διαστήματος να ανακοινωθεί από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο.

Σημειώνεται ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα ακούστηκε πολύ η τοποθέτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Μαντά, καθηγητή Ψυχιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, στη θέση του νέου αναπληρωτή υπουργού Υγείας, ενώ πληροφορίες ήθελαν την τοποθέτηση της ανεξάρτητης βουλευτή Κατερίνας Παπακώστα στη θέση της νέας υφυπουργού Υγείας, θέση την οποία εκείνη φέρεται να αρνήθηκε τελικώς, χωρίς να πρέπει να παραβλέψουμε και το γεγονός ότι όλα δείχνουν ότι στο νέο κυβερνητικό σχήμα θα μετέχει επίσης η πρώην υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

(UPD): Αμετακίνητη παραμένει τελικώς η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, στον ανασχηματισμό, ο οποίος ανακοινώθηκε στις 6:15 μ.μ. της Τρίτης 28 Αυγούστου από τον Δημήτρη Τζανακόπουλο:

Υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός

Αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης