ΕΟΦ: Προσοχή σε συγκεκριμένα σκευασμάτα που διακινούνται μέσω διαδικτύοθ

09-10-2018

Την προσοχή των καταναλωτών εφιστά ο ΕΟΦ για τα συμπληρώματα διατροφής OXYBURNPRO, SUPERCLEN και SUPERDRIVE, που «κυκλοφορούν» στο διαδίκτυο.  Συγκεκριμένα, ο ΕΟΦ ανακοινώνει ότι, «σύμφωνα με ενημέρωση των αρμόδιων αρχών της Ιρλανδίας μέσω του Συστήματος Διοικητικής Συνδρομής και Συνεργασίας (AAC), τα συμπληρώματα διατροφής άγνωστης προέλευσης OXYBURNPRO, SUPERCLEN και SUPERDRIVE της εταιρείας FALCON LABS περιέχουν τη μη εγκεκριμένη ουσία 1,3-dimethylamylanine (DMAA) και το μη εγκεκριμένο συστατικό methasterone».

Όπως υπογραμμίζει ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων, «η κυκλοφορία του προϊόντος στην Ελλάδα μπορεί να γίνεται και μέσω διαδικτύου». Και σημσειώνει:

«Εφιστάται η προσοχή των καταναλωτών, ώστε σε περίπτωση που έρθουν στην κατοχή τους προϊόντα με τα παραπάνω αναφερθέντα χαρακτηριστικά, να μην τα χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.

Επισημαίνουμε και πάλι ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη αξιόπιστες πηγές, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή».