5 δισεκατομμύρια άνθρωποι θα έχουν μυωπία έως το 2050

26-12-2016
Τα μάτια μας είναι ένα από τα πιο πολύτιμα πράγματα που έχουμε. Πρέπει λοιπόν να τα προσέχουμε. Φαίνεται όμως πως ο σημερινός τρόπος ζωής δεν μας αφήνει. Οι ατελείωτες ώρες μπροστά στην τηλεόραση, τα tablets και τους υπολογιστές έχουν αρνητικές επιπτώσεις και οι ειδικοί προειδοποιούν πια για μια παγκόσμια επιδημία μυωπίας.
 
Ερευνητές από το Ινστιτούτο Όρασης Brien Holden στις Ηνωμένες Πολιτείες βρήκαν πως έως το 2050, 5 δισεκατομμύρια άνθρωποι θα έχουν μυωπία.
Μάλιστα, από αυτούς, το 1/5, δηλαδή ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι κινδυνεύουν να έχουν χάσει εντελώς την όραση τους μέχρι το 2050.
 
Οι ερευνητές διαπίστωσαν πως η η μυωπία είναι πλέον αρκετά διαδεδομένη στην Ανατολική Ασία. Το 80% με 90% των νέων στην Σιγκαπούρη, την Κίνα, την Ταϊβάν, το Χονγκ Κόνγκ και την Κορέα έχουν κάποιο βαθμό μυωπίας. 
Το πρόβλημα όμως υπάρχει και σε Δυτικά κράτη. Στις Ηνωμένες Πολιτείες υπάρχει αύξηση της μυωπίας τα τελευταία 30 χρόνια. Στις αρχές της δεκαετίας του ’70 ήταν στο 25% του πληθυσμού και το 2004 είχε ανέβει στο 42% του πληθυσμού.
 
Οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και τονίζουν πως πρέπει από σήμερα κιόλας να αρχίσουμε να προσέχουμε καλύτερα τα μάτια μας.
Πως; Με λιγότερες ώρες μπροστά στην οθόνη, προτίμηση στο φυσικό φως και συχνές επισκέψεις στον οφθαλμίατρο.
 
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: