6 καλοί λόγοι για τους οποίους πρέπει να κάνετε sex

26-12-2016

Όλοι όταν σκεφτόμαστε τα θετικά του σεξ έχουμε δυο πράγματα στο μυαλό μας.  Άσκηση και ικανοποίηση. Υπάρχουν όμως κι άλλα θετικά που μπορεί να έρθουν με την ερωτική επαφή. Ποιά είναι αυτά;
Τονώνει το ανοσιοποιητικό σύστημα
Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Wilkes στην Πενσιλβάνια των Ηνωμένων Πολιτειών, αυτοί που έκαναν σεξ τουλάχιστον δυο φορές την εβδομάδα είχαν λιγότερες πιθανότητες να αρρωστήσουν. Κι αυτό γιατί το σεξ απελευθερώνει κατά 30% περισσότερο την προτεϊνη ανοσοσφαιρίνη που λειτουργούν σαν αντιβιωτικά στον οργανισμό.
Είναι ο,τι πρέπει για την υγεία του άντρα
Έρευνες που έχουν γίνει έχουν δείξει πως οι άντρες που κάνουν σεξ τρεις φορές την εβδομάδα έχουν σχεδόν τις μισές πιθανότητες να πάθουν καρδιακή ανακοπή ή εγκεφαλικό από τους άντρες που δεν κάνουν συχνά σεξ.
Λειτουργεί σαν παυσίπονο
Η κορύφωση κατά την ερωτική πράξη επελευθερώνει την μεγάλες ποσότητες της ουσίας ωκυτοκίνη στον οργανισμό. Αυτή η ουσία λειτουργεί σαν καταπραιντικό για τον πόνο.
Φέρνει καλή διάθεση
Χάρη στις ορμόνες που λειτουργούν κατά τη διάρκεια του σεξ.
Μας κάνει να φαινόμαστε υγιείς και νεότεροι
Σύμφωνα με έρευνες αυτοί που κάνουν σεξ αρκετές φορές την εβδομάδα φαίνονται μερικά χρόνια νεότεροι από ότι είναι.
Μας κάνει να αισθανόμαστε πλουσιότεροι
Έρευνες έχουν δείξει πως η ευτυχία ενός ζευγαριού με συχνές επαφές μπορεί να είναι μεγαλύτερη από εκείνη ενός ζευγαριού που έχει κερδίσει το λαχείο.