6 βασικοί παράγοντες για καθαρή αναπνοή

26-12-2016

Όλοι έχουμε τύχει να είμαστε δίπλα σε κάποιον που μυρίζει άσχημα η αναπνοή του. Πολλές φορές μπορεί να είμαστε κι εμείς αυτοί με το πρόβλημα. Όσο κι αν βουρτσίσουμε τα δόντια μας, όσες τσίχλες και να φάμε … δεν βοηθάει τίποτα. Τι όμως μπορεί να προκαλέσει την άσχημη αναπνοή; Υπάρχουν έξι σημαντικοί παράγοντες.

Βουλωμένη μύτη
Όταν είμαστε κρυωμένοι, η ρινική κοιλότητα δεν αναπνέει καλά με αποτέλεσμα να κρατά ουσίες και να μυρίζει η αναπνοή μιας και μύτη με στόμα επικοινωνούν.

Λιχουδιές
Λιχουδιές όπως οι καραμέλες μπορούν να αφήσουν ουσίες που, αν μείνουν έστω και για λίγο, μπορεί να προκαλέσουν δυσοσμία στο στόμα.

Το στοματικό διάλυμα
Κι όμως… καλά διαβάσατε. Το στοματικό διάλυμα, αν και μυρίζει ωραία στο μπουκάλι, αν μείνει στο στόμα, σε συνδυασμό με το σάλιο, μπορεί να προκαλέσει μια άσχημη μυρωδιά. Κι αυτό γιατί τα περισσότερα περιέχουν αλκοόλ.

Το κρέας
Αν τρώμε πάρα πολύ κρέας, ο οργανισμός χρειάζεται να μεταβολίσει πολύ μεγαλύτερη ποσότητα προτεϊνης. Και αυτό το κάνει απελευθερώνοντας αμμωνία που μπορεί να προκαλέσει δυσοσμία στο στόμα.

Το άγχος
Το άγχος κάνει το στόμα να στεγνώνει. Αυτό μπορεί να προκαλέσει άσχημη αναπνοή.

Βακτήρια
Τα βακτήρια που μένουν στο στόμα αν δεν περιποιούμαστε αρκετά τη στοματική μας κοιλότητα μπορεί να προκαλέσουν δυσοσμία στο στόμα. Γι΄αυτό είναι απαραίτητο εκτός από οδοντόβουρτσα και οδοντόκρεμα και χρησιμοποιούμε κάθε βράδυ και το οδοντικό νήμα.