60 εκατομμύρια οι υπερχρεώσεις των κλινικών

26-12-2016

«Καίει» ιδιωτικές κλινικές το πόρισμα των ιδιωτικών ελεγκτικών εταιριών που έχει στα χέρια του ο υπουργός Υγείας κ. Μάκης Βορίδης. Το πόρισμα σύμφωνα με πληροφορίες του Healthview αποκαλύπτει υπερχρεώσεις ύψους 60 εκατ. ευρώ για υπηρεσίες που παρείχαν στους ασφαλισμένους του το 2013. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πόρισμα αμφισβητεί τη νομιμότητα περί του 15% των οικονομικών απαιτήσεων των κλινικών που ανέρχονται για το 2013 στα 430 εκατ. ευρώ (από τα 330 εκατ. που είχαν προβλεφθεί στον προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ). 

Οι κλινικές εταιρίες που υπερχρέωναν τον ΕΟΠΥΥ, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, θα βρεθούν αντιμέτωπες με την δικαιοσύνη. Για τις χρεώσεις των κλινικών η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Παν. Φάκου, πριν από λίγες ημέρες διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. Βάσει της εντολής της κ. Φάκου, εισαγγελέας θα αναλάβει να ερευνήσει την υπόθεση με σκοπό να διαπιστωθεί αν εκ μέρους των υπευθύνων των ιδιωτικών κλινικών έχει διαπραχθεί το αδίκημα της απάτης στρεφόμενης σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου, με όφελος ή ζημία υπερβαίνουσα το ποσό των 150.000 ευρώ που τιμωρείται σε βαθμό κακουργήματος.