Ποια είναι ώρα της ημέρας που καίμε περισσότερες θερμίδες

13-11-2018

Κανείς δεν είναι ικανοποιημένος με τα περιττά κιλά του. Όλοι έχουμε προσπαθήσει να χάσουμε βάρος. Πότε με επιτυχία, πότε όχι. Αρκετοί δεν καταφέρνουν ποτέ να ελέγξουν το βάρος τους. Τώρα υπάρχει ένα νέο μυστικό. Υπάρχει μια ώρα της ημέρας που καίμε περισσότερες θερμίδες και αν τρώμε εκείνη την ώρα θα παίρνουμε λιγότερο βάρος. Ποια ώρα είναι αυτή;

Επιστήμονες έκαναν μετα-ανάλυση πολλών ερευνών και δημοσίευσαν τα συμπεράσματα τους στο επιστημονικό περιοδικό «Current Biology».
Όπως συμπέραναν λοιπόν οι καλύτερες ώρες για να χάσει κανείς κιλά είναι αργά το απόγευμα και νωρίς το βράδυ.

Και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι εκείνες τις ώρες οι μεταβολικοί μας ρυθμοί είναι οι υψηλότεροι σε σχέση με τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι οι άνθρωποι καταναλώνουν 10% περισσότερες θερμίδες αργά το απόγευμα και νωρίς το βράδυ από τις πρώτες πρωινές ώρες.
Αυτό σημαίνει ότι ένα άτομο μπορεί να κάψει 130 επιπλέον θερμίδες χωρίς πρόσθετη προσπάθεια.

Η θερμοκρασία του σώματος είναι υψηλότερη αργά το απόγευμα και νωρίς το βράδυ. Την ίδια ώρα επεσήμαναν ότι δεν είναι μόνο αυτό που τρώμε, αλλά πότε το τρώμε που επηρεάζει πόση ενέργεια καίγεται ή αποθηκεύεται ως λίπος στον οργανισμό μας.

Τέλος, τόνισαν ότι οι διατροφικές συνήθειες σε συνδυασμό με την ποιότητα του ύπνου επηρεάζουν πολύ τις καύσεις που κάνει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Αυτές είναι οι 5 δραστηριότητες που καίνε τις περισσότερες θερμίδες
Ένα ζεστό μπάνιο καίει τις ίδιες θερμίδες με το περπάτημα