Νέα πρόσωπα στο χώρο της Υγείας. Επικεφαλής ελεγκτικού φορέα αποχωρεί για να πολιτευθεί

Υπουργείο Υγείας
14-11-2018

Αλλαγές στην ηγεσία εποπτευόμενων φορέων και δομών του υπουργείου Υγείας αναμένονται μέχρι το τέλος του έτους. Σύμφωνα με πληροφορίες του Healthview, εκτός από την αναμενόμενη αλλαγή στην διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, μετά την αποχώρηση του κ. Σωτήρη Μπερσίμη, νέα πρόσωπα θα εισέλθουν στο χώρο της δημόσιας υγείας.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι σύντομα θα παραμείνει «κενή» η θέση μεγάλου ελεγκτικού οργάνου της Υγείας, καθώς αναμένεται παραίτηση του επικεφαλής. Η αποχώρηση φαίνεται να συνδέεται με την απόφαση του εν λόγω κυρίου να «κατέβει στο στίβο της πολιτικής» εν αναμονή και των εκλογών που όλα δείχνουν ότι θα διενεργηθούν κατά τους πρώτους μήνες του 2019.

Την ίδια ώρα πάντως «βροχή» πέφτουν οι ανανεώσεις της θητείας των διοικήσεων των υγειονομικών περιφερειών της χώρας. Μόλις σήμερα δημοσιεύθηκε η ανανέωση θητείας της Υποδιοικήτριας της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Παρασκευής Ζαζά (πτυχιούχος του Τμήματος Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών). Η ανανέωση αφορά σε διετή θητεία, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

Αντίστοιχα, ανανεώθηκε η θητεία του Υποδιοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Δημήτρη Δημητριάδη (Οδοντιάτρου). Επίσης με διετή θητεία, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

 

Διαβάστε επίσης:

Οι εταιρείες καινοτόμων φαρμάκων προειδοποιούν: Kαταστροφική η νέα φαρμακευτική πολιτική