Διευθύντρια στο ΕΣΥ φέρεται να καθαιρέθηκε με συνοπτικές διαδικασίες …Πολάκη

Πολάκης
22-11-2018

Ομολογία – «κόλαφος»  για τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη από τον διοικητή του «Γ. Γεννηματά» για την καθαίρεση και υποβιβασμό της Διευθύντριας της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας. Ο διοικητής εμμέσως πλην σαφώς υποστήριξε ότι η απομάκρυνση της διευθύντριας έγινε με εντολή Πολάκη, δήλωση που έγινε παρουσία 15 ατόμων στο γραφείου του.

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 19/11, το ΔΣ της ΠΑΣΥΝΟ ΕΣΥ συναντήθηκε με τον διοικητή του Γ.Ν. Γ. Γεννηματά προκειμένου «να διαμαρτυρηθεί για την παράνομη απόφαση που ο ως άνω αναφερθείς, προσφάτως εξέδωσε και με την οποία καθαιρέθηκε και υποβιβάστηκε άνευ αιτιολογίας, η κ. Γ. Νταβώνη από Διευθύντρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας σε προϊσταμένη τμήματος. Να σημειώσουμε, ότι η αξιολόγηση της προαναφερθείσας από τον διοικητή ήταν άριστη και μάλιστα συνοδευόταν από εγκωμιαστικά σχόλια για τις διοικητικές της ικανότητες…», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η ΠΑΣΥΝΟ ΕΣΥ υποστηρίζει ότι «στην επίσκεψή μας εκεί, γίναμε μάρτυρες της αμηχανίας του κ. Κεκερή και της παντελούς του αδυναμίας να υποστηρίξει την επίμαχη απόφαση με πειστικά επιχειρήματα που να αντέχουν έστω σε μια στοιχειώδη κριτική. Κατόπιν των επίμονων ερωτήσεών μας και ύστερα από την αποδόμηση της απόφασής του, η οποία είναι καταφανώς αυτοαναιρούμενη μιας και επικαλείται το άρθρο 30 του Ν. 4369/2016 (το οποίο απαγορεύει ακριβώς αυτό που ο ίδιος έπραξε), η απάντηση που πήραμε από τον κ. Κεκερή για την πραγματική αιτία της προκλητικής τούτης «καρατόμησης», ερείδεται δήθεν σε πιέσεις που δέχτηκε, άσχετες με την διοικητική επάρκεια της κ. Νταβώνη…»

Ειδική αναφορά κάνει η Ομοσπονδία στην «επική» – όπως χαρακτηρίζει- εμφάνιση στο γραφείο του διοικητή, της προέδρου του σωματείου εργαζομένων και της ΕΙΝΑΠ «η οποία επιχείρησε ατυχώς να θέσει κάτω  από τις … ξεπουπουλιασμένες πλέον συνδικαλιστικές της φτερούγες τον Διοικητή και που  προφανώς αγνοεί ότι δεν διαθέτει διττή φύση ιατρού – θεού, ώστε  να έχει την κυριαρχία επί ανεξάρτητων υπηρεσιών, όπως είναι η Νοσηλευτική».

Και προσθέτει: «Κάτι παρόμοιο συνέβη και με έτερο «αγωνιστικό» στέλεχος του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου, τον κ. Παπάζογλου, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ, με ύφος έπαρσης και αλαζονείας (που δεν κράτησε για πολύ) επιχείρησε να ενδυθεί αφενός τη λεοντή του ήρωα που θα «σώσει» τον διοικητή και αφετέρου τον μανδύα του «ιδιοκτήτη» του ιδρύματος, εγκαλώντας μας, γιατί ήρθαμε να υπερασπιστούμε μια νοσηλεύτρια που αδικείται κατάφωρα, την οποία βέβαια ο ίδιος είχε χρέος να υπερασπίσει, αν δεν διέθετε κομματικά παραμορφωτικά γυαλιά…»

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, το συμπέρασμα από το «Γ. Γεννηματάς» « είναι ότι ετερόκλητοι άνθρωποι, προερχόμενοι από αντιδιαμετρικά αντίθετους κομματικούς χώρους, συνάπτοντας ανίερες συμμαχίες, έχουν δημιουργήσει μια ασφυκτική ατμόσφαιρα κηδεμονίας στη διοίκηση του νοσοκομείου, χωρίς να ασχολούνται με τα πραγματικά προβλήματα που μαστίζουν τους νοσηλευτές της βάρδιας, αλλά επιδιώκουν μόνο την εύνοια και την εξέλιξη των «ημετέρων» και των αυλικών τους».

Η ΠΑΣΥΝΟ ΕΣΥ καλεί την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας «να ακυρώσει την επίμαχη απόφαση και να προχωρήσει άμεσα σε τυπικές κρίσεις με τρόπο αξιοκρατικό και δίκαιο, ώστε να δώσει την απάντηση σε όλους εκείνους τους διοικητές των νοσοκομείων που όταν λαμβάνουν τέτοιες άδικες αποφάσεις και πιέζονται να δώσουν εξηγήσεις, βρίσκουν ως άλλοθι τις …πιέσεις από την Αριστοτέλους».

 

Διαβάστε επίσης:

Νέα κριτήρια για την άδεια λειτουργίας και εγκατάστασης ακτινοβολιών