Σεξ: Τα 4 χαρακτηριστικά που κάνουν τους άνδρες πετυχημένους στο κρεβάτι

24-11-2018

Δεν υπάρχει κανένας άνδρας στον πλανήτη που δεν θα ήθελε να έχει μια καλή σεξουαλική ζωή και να θεωρείται επιτυχημένος στο κρεβάτι. Δεν είναι για όλους εύκολο να το καταφέρουν. Υπάρχουν όμως τέσσερα στοιχεία που μπορούν να φέρουν στον άνδρα σεξουαλική επιτυχία. Ποια είναι αυτά; Αυστραλοί επιστήμονες βρήκαν την απάντηση.

Ερευνητές από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Queensland στην Αυστραλία ανέλυσαν 2.997 ετεροφυλόφιλους άντρες και 1.480 ετεροφυλόφιλες γυναίκες ως μέρος της Αυστραλιανής Έρευνας στο Σεξ του 2016.

Ανακάλυψαν λοιπόν τα τέσσερα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που συνδέονται άρρηκτα με τη σεξουαλική συχνότητα και την αναπαραγωγική επιτυχία των αρσενικών:
1. Η εξωστρέφεια
2. Η ευχάριστη διάθεση
3. Η συναισθηματική σταθερότητα
4. Η ευσυνειδησία

Αυτά βέβαια τα χαρακτηριστικά δεν δρουν το ίδιο αποτελεσματικά και στις γυναίκες.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν λοιπόν ότι αν είσαι εξωστρεφής, ευχάριστος, συναισθηματικά σταθερός και υψηλά ευσυνείδητος, αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να έχεις και μεγαλύτερη συχνότητα ερωτικών συνευρέσεων. Επιπλέον, η υψηλότερη εξωστρέφεια συνδεόταν με περισσότερους απογόνους. Ωστόσο, τα αποτελέσματα που δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Διαφορές στο Άτομο και την Προσωπικότητα διέφεραν αισθητά στις γυναίκες.

Εκείνες είχαν σεξουαλικές επιτυχίες όταν ήταν πιο εξωστρεφείς ενώ έκαναν περισσότερα παιδιά εάν ήταν πιο ευχάριστες προσωπικότητες. Τα ευρήματα δείχνουν ότι συγκεκριμένοι συνδυασμοί σε στοιχεία προσωπικότητας δίνουν στους άντρες το πλεονέκτημα όταν αναζητούν σύντροφο. ‘Στην ιστορία, τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα έχουν βοηθήσει τους άντρες και τις γυναίκες να πετύχουν αυξημένη επιτυχία στην εργασία, στην άθληση, στην απόκτηση αγαθών και εντέλει, στην επιβίωσή τους’, τονίζει ο επικεφαλής της έρευνας Δρ. Στίβεν Γουάιτ.

‘Παρόλα αυτά, λίγα πράγματα είναι γνωστά για τα πλεονεκτήματα ή τα μειονεκτήματα που προσφέρουν τα συγκεκριμένα στοιχεία προσωπικότητας στην επιτυχία της σεξουαλικής δραστηριότητας. Τα ευρήματα δείχνουν ότι η μεγαλύτερη ποικιλία στα ανδρικά χαρακτηριστικά και τους ιδιαίτερους συνδυασμούς τους μάλλον τους δίνουν ένα πλεονέκτημα στο θέμα σεξ και αναπαραγωγή αλλά χωρίς να ισχύει το ίδιο και για τις γυναίκες’.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Σεξ: Πότε προκαλεί πονοκέφαλο (βίντεο)