Περίπου μισό εκατομμύριο παιδιά τραυματίζονται κάθε χρόνο στην Ελλάδα

07-12-2018

Περίπου μισό εκατομμύριο παιδιά τραυματίζονται κάθε χρόνο στην Ελλάδα! Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσία, στην Ελλάδα τραυματίζονται ετησίως περίπου 500.000 παιδιά από τροχαία, πτώσεις, εγκαύματα, πνιγμούς, ηλεκτροπληξίες και δηλητηριάσεις και άλλες αιτίες.

Από αυτά, 700 πεθαίνουν και 3.000 μένουν ανάπηρα, λόγω της καθυστέρησης στην αντιμετώπιση των παιδικών τραυματισμών, καθώς και της έλλειψη υποδομών και εξοπλισμού.

Τα παραπάνω στοιχεία έδωσε στη δημοσιότητα το Σωματείο «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος» το οποίο δημιουργήθηκε με σκοπό να καλύψει αυτές τις ελλείψεις, προστατεύοντας το δικαίωμα κάθε τραυματισμένου παιδιού για πρόσβαση στην κατάλληλη ιατρική και νοσοκομειακή υποστήριξη.

Έχει βοηθήσει στην αναβάθμιση και τον εξοπλισμό παιδιατρικών τμημάτων νοσοκομείων, ενώ στο πλαίσιο των προγραμμάτων του «Εκπαίδευση Ιατρικού και Νοσηλευτικού προσωπικού στην Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος» και «Πρόληψη Παιδικών Ατυχημάτων», έχει ενημερώσει με παρουσιάσεις χιλιάδες παιδιά, εκπαιδευτικούς και γονείς.

Διαβάστε επίσης:

Μείωση της συμμετοχής των ασθενών στα φάρμακα: Ποια σενάρια «παίζουν»