Παύλος Πολάκης: Έξω οι εργολάβοι καθαριότητας από τα νοσοκομεία Κορινθου, Τρίπολης και Σπάρτης!

Του Βασίλη Βενιζέλου

 

Ελεύθερες είναι πλέον οι διοικήσεις των νοσοκομείων Κορίνθου, Τρίπολης και Σπάρτης να προχωρήσουν σε ατομικές συμβάσεις εργασίας με τους υπαλλήλους καθαριότητας, μετά από τρεις νέες δικαστικές αποφάσεις, οι οποίες απέβησαν υπέρ του Δημοσίου.

Αυτό ανακοινώνει το απόγευμα της Τρίτης 18 Δεκεμβρίου με ανακοίνωσή του ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, ο οποίος αναφέρει τα εξής:

«Με ικανοποίηση ενημερωθήκαμε σήμερα για την ευτυχή κατάληξη τριών (3) ακόμα από τις μάχες που διεξάγουμε τα τελευταία χρόνια (και) στα δικαστήρια, με τους εργολάβους διαφόρων υπηρεσιών που βρήκαμε εγκατεστημένους στα δημόσια νοσοκομεία. Η απομάκρυνσή τους άλλωστε αποτέλεσε μια από τις πρώτες μέριμνες της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας όταν αναλάβαμε, με σκοπό την ομαλοποίηση των όρων και συνθηκών εργασίας ενός μεγάλου αριθμού εργαζομένων στη δημόσια Υγεία και την εξοικονόμηση πόρων.

Έτσι, με χαρά ανακοινώνουμε σήμερα ότι με δικαστικές αποφάσεις ανακαλούνται πλέον οι αναστολές που είχαν επιτύχει οι εργολάβοι καθαριότητας στα Γενικά Νοσοκομεία της Κορίνθου, της Τρίπολης και της Σπάρτης και πλέον οι Διοικήσεις των μονάδων αυτών είναι ελεύθερες (και έχουν ήδη ξεκινήσει) να καλέσουν το προσωπικό καθαριότητας και να προχωρήσουν τάχιστα στη σύναψη συμβάσεων εργασίας. Τα συγκεκριμένα νοσοκομεία είχαν μάλιστα ήδη καταφέρει το ίδιο στο παρελθόν και με τους εργολάβους σίτισης (Κόρινθος και Τρίπολη) και φύλαξης (Σπάρτη).

Δίνουμε συγχαρητήρια σε όσους συνέβαλαν σε αυτές τις επιτυχίες και συνεχίζουμε άοκνα μέχρι την οριστική απαλλαγή από τους εργολάβους, σε όλες τις μονάδες του δημόσιου συστήματος Υγείας σε όλη την χώρα».

In this article