Για έπαινο και όχι για αξιολόγηση οι εργαζόμενοι σε Αιγινήτειο και Αρεταίειο

26-12-2016
Όχι στη διαδικασία της αξιολόγησης είπαν οι διοικήσεις των νοσοκομείων Αιγινήτειο και Αρεταίειο μετά από συζήτηση των Εφορειών των δύο Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων  που πραγματοποιήθηκε την 30/6/2014.  “Είναι ουσιαστικά και τυπικά ανέφικτο να κάνουμε αξιολόγηση”, αποφάσισαν ομόφωνα και παραθέτουν το σκεπτικό της αποφασής τους που είναι το εξής:
 
1)Τα Νοσοκομεία αυτά εκ της φυσεώς τους και του εκπαιδευτικού χαρακτήρα τους (1.000 φοιτητές ανά έτος) έχουν ανάγκη περισσότερου από το υπάρχον προσωπικό. 
2) Επειδή την τελευταία δεκαετία δεν έχουν διοριστεί εργαζόμενοι στις θέσεις των αφυπηρετησάντων , το κενό που έχουμε στις οργανικές θέσεις είναι μεγαλύτερο της τάξης του 40% 
3) Επειδή επί δεκαετία δεν έχουν διοριστεί νέοι εργαζόμενοι, οι υπηρετούντες έχουν υποστεί τη δοκιμασία του χρόνου και τη διαδικασία των αξιολογήσεων για τόσο διάστημα που είναι αρκετό για την αξιολογήσή τους. 
 4) Είναι ενδεικτικό και χαρακτηριστικό το γεγονός ότι υπάρχουν εργαζόμενοι στη Νοσηλευτική, Τεχνικοί και Γενικών Καθηκόντων εργασία, οι οποίοι για τις ανάγκες της υπηρεσίας 
εργάζονται αντί για πέντε ημέρες έξι ή επτά, ώστε η υπηρεσία να οφείλει δεδουλευμένα ρεπό που αντιστοιχούν σε δεκάδες ημέρες έως και εκατό. Παρεμφερή φαινόμενα θα μπορούσαν να αναφερθούν και στις άλλες ομάδες εργαζομένων. 
Είναι ευνόητο πως τέτοιες ομάδες υπαλλήλων έχουν ήδη καταξιωθεί σε βαθμό επαίνου. Τα Νοσοκομεία αυτά λόγω της σοβαρής αποστολής τους για τους ασθενείς και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Ιατρικής Σχολής πρέπει να διατηρήσουν τη δυνατότητά τους να λειτουργούν στο επίπεδο που τους αρμόζει θωρακίζοντας έτσι το σύστημα δημόσιας υγείας που τόσο έχει ανάγκη σήμερα η Κοινωνία μας, ειδικά σήμερα που έχουμε τόσους ανασφάλιστους και άνεργους.